Идентификация



Кметът на община Панагюрище поздрави всички работещи в “Асарел-Медет” АД по повод фирмения и професионален празник на дружеството Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

 

 

Кметът на община Панагюрище Никола Белишки поздрави сърдечно мениджърския екип, служителите и работниците на „Асарел-Медет“ АД по повод фирмения и професионален празник на дружеството, като пожела много здраве за тях и семействата им, щастие и късмет, а патронът на българските миньори и работещите в минната промишленост Св. Иван Рилски да им помага и да ги пази.

В обръщението си към председателя на Надзорния съвет проф. д-р Лъчезар Цоцорков, към изпълнителния директор на предприятието инж. Делчо Николов и към работещите в „Асарел-Медет“ АД, кметът подчерта, че е горд от факта, че именно на територията на община Панагюрище развива своята дейност първата, най-голяма и водеща българска минно-обогатителна компания. Господин Белишки обърна внимание на структороопределящото значение, което предприятието има не само за Панагюрище и региона, но и за цялата страна. То винаги е било символ на висок професионализъм, социално-отговорно поведение и ангажираност към опазване на природата. Доказателство за това са ежегодните национални награди, които дружеството получава не само от Българската минно-геоложка камара, а и на световни конкурси. Кметът подчерта и дългогодишното ползотворно сътрудничество между Общината и „Асарел-Медет“ АД при реализиране на съвместни проекти за превръщане на града и общината в по-привлекателно място за живеене. Той припомни изграждането през 2012 година на модерната зала трезор на Панагюрското златно съкровище изцяло със средства на компанията и на проф. д-р Цоцорков, в качеството му на меценат на българската култура. Като пример за успешен модел на публично-частно партньорство, кметът отбеляза два мащабни проекта – строящата се Многофункционална спортна зала, която  предстои да бъде пусната в експлоатация в края на 2014 година и изграждането на Модерен медицински комплекс - през 2015 година.

Празникът на минно-обогатителната компания бе отбелязан по традиция в село Панагюрски колонии. На 30 август честването започна с молебен за здраве и благополучие. Той бе отслужен от Негово Всеблагоговейнство протоиерей Атанас Манолов - Архиерейски наместник на Панагюрска духовна околия и Негово Благоговейнство отец Стоян Манолов в дарения от дружеството параклис „Св. Иван Рилски“.

Сред гостите на тържеството бяха заместник министърът на икономиката и енергетиката г-н Антон Павлов, областният управител на Областна администрация Пазарджик г-н Иван Йорданов, кметът на община Панагюрище г-н Никола Белишки и неговите заместници г-жа Галина Матанова и г-н Георги Павлов, председателят на Общински съвет – Панагюрище г-жа Веселина Зумпалова-Ралчева и общински съветници,  кметове на общини от региона и на населени места на общината, ръководители на държавни и общински институции, президентът на КНСБ Пламен Димитров, лидерите на миньорските синдикати инж. Владимир Топалов и инж. Валентин Вълчев, мениджъри на фирми – дългогодишни  партньори на дружеството и ръководители на фирми и предприятия.