Идентификация



Пет дни веселие на плажа за децата на Панагюрище Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

В рамките на Програмата за лятна работа с деца и ученици на Община Панагюрище за 2014 година „Ваканция – вълнуваща, нетрадиционна и весела”, от 11 до 15 август, Обединен детски комплекс, с финансовата подкрепа на Общината,  организира за децата “Веселие на плажа” на басейн “Lido”.

В пет поредни дни от 9:30 до 11:30 часа, над 200 деца се забавляваха заедно под ръководството на преподавателя от началния курс на обучение в Средно общообразователно училище «Нешо Бончев» г-н Иван Иванов. В спортния кът на плажния комплекс бяха организирани щафетни игри, а в басейните – игри на водна топка и плуване в различни стилове.

Ден преди началото на плувното лято в Панагюрище (на 10 август – неделя) и в село Баня се проведе “Плувно лято `2014”. Събитието бе организирано от Кметство село Баня и Народно читалище “Пробуда-1872”, с финансовата подкрепа на Община Панагюрище. Големият плаж на курортното село събра стотици любители на слънцето,  водата и състезателните емоции. Организаторите бяха подготвили забавни игри и конкурси за всички възрасти. Проведоха се плувни състезания в дисциплината  “свободен  стил” на 25 и 50 метра дължина в четири възрастови групи и традиционната  щафета  4х50. След състезанията имаше много забавни  игри  в  басейна и за най-малките палавници - ловци  на  бисери, увий другарчето си, мокра кърпа. Девойките и младежите пък се забавляваха в състезанията “Сладък ли е шоколада” и “Добър апетит с кисело мляко”. От традиционния конкурс за мис и мистър лято бе излъчен МИСТЪР Лято 2014, село Баня (Стилиян Митев на17 години). В категорията МИС бяха връчени две първи награди на единствените кандидатки Даниела  Домусчиева на 14 години и Николета Николова на 28 години. Титлата МИС Лято 2014, село Баня не бе присъдена.