Идентификация



Заместник-кметът Матанова поздрави младежките организации в Панагюрище по повод Международния ден на младежта Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

 

Заместник-кметът “Хуманитарни дейности” на община Панагюрище г-жа Галина Матанова изпрати днес поздравителни адреси до Общински младежки парламент, младежката организация на Български Червен кръст, Ротаракт, Интеракт и Лео клуб в Панагюрище. Поводът е Международния ден на младежта – 12 август.

В адреса се казва: Скъпи млади хора, Празникът е повод да изкажа своята благодарност към всички Вас за проявената гражданска позиция, отношение към социалните проблеми в обществото ни и реализираните значими инициативи през изтеклата година! Желая Ви здраве, благополучие и успехи!

Вярвам, че отговорността към бъдещето на родния ни край трябва да бъде заложена в правилното социално партниране и диалог между отделните институции, бизнеса и хората от всички възрасти на територията на общината. Вярвам в нуждата и значимостта на съвместното партньорство между Общината и всички Вас – млади хора!”

Датата 12 август е определена за Международен ден на младежта (International Youth Day) на 17 декември 1999 година от Генералната асемблея на Организацията на обединените нации по предложение на Световната конференция на министрите на младежта. За първи път празникът се отбелязва през 2000 година. От тогава всяка година този ден се посвещава на тема, свързана с пълноценното развитие на младите хора и тяхното успешно бъдеще.

През 2014 година, в национален план, на тази дата се провежда ІІ-ра Национална конференция за достъпа на младите хора до култура: Предизвикателствата пред българското образование. Конференцията се организира от Българската асоциация на работодателите в областта на културата (БАРОК), съвместно с Министерството на културата, Министерството на образованието и науката и Граждански институт и се провежда днес в зала Роял на хотел Шератън в София. По време на конференцията ще бъдат връчени за първи път наградите на БАРОК «Про Култура» за принос към разширяването на достъпа на младите хора до култура.