Идентификация



Проект „Панагюрище – столица на свободата“ пред финал Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

 

По повод приключване на проект „Панагюрище – столица на свободата“, по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013 година, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие, на обща стойност 4 838 195 лева, от които безвъзмездна финансова помощ – 4 587 576 лева, и разликата за сметка на бенефициента Община Панагюрище, десетки журналисти от водещи национални издания – вестниците „Сега”, „Монитор”, „Новинар”, „24 часа”, „Труд”, „Строител”, „Вестник за дома”, „Дума”; Българско национално радио; както и от местните медии – Медиен център „Оборище”, вестник „Време 2001”, интернет сайта ПИА НЮЗ, вестник „Още ПЛАМ” и сайта www.oshtepan.com , хотелиери, представители на местната власт, се включиха в специално организиран информационен тур за представяне на реализираните дейности.

Повече от три часа участниците в инфо-тура разглеждаха включените в проекта исторически обекти – основна сграда на Исторически музей – Панагюрище, къщите музеи Дудекова, Лекова, Тутева и Райна Княгиня. Ръководителят на проекта г-н Велко Сапунджиев и директорът на музея доц. д-р Атанас Шопов представиха и новоизградените „Стена на благодарността” на ул. „Райна Княгиня” и Посетителски информационен център в основната сграда на градския музей. Г-н Шопов и уредникът Ирина Ботева разказаха на посетителите интересни и малко известни факти от историята на панагюрския край.

Кметът г-н Никола Белишки и заместник-кметът „Хуманитарни дейности” г-жа Галина Матанова лично поздравиха участниците за интереса и вниманието към един от мащабните за община Панагюрище проекти.

Проектът „Панагюрище – столица на свободата” стартира на 23 ноември 2011 година с подписване на договор за изпълнението му. След като бе удължен два пъти, крайният срок, в който трябва да приключи, е 13 август 2014 година.

Предстои Заключителна пресконференция, която ще се състои на 31.07.2014 година от 15.30 часа, в Сесийна зала в сградата на Община Панагюрище, на която Ръководителят на проекта ще представи резултатите от изпълнението му. На пресконференцията ще присъстват и представители на изпълнителите на проекта: Авторски надзор и главен проектант ЕТ “Архид – Димитър Динев”; Строително монтажни работи Консорциум “Панагюрище Инженеринг”; Строителен надзор ДЗЗД “Полимит-Агрико”; Доставка на съоръжения, оборудване и специализиран софтуер Обединение “ОТА-ПИК”; Одит “Баланс-М” ООД; Организиране на събития в района на атракционите Рекламна агенция “Киви”; Осигуряване публичност на проекта ЕТ “Нитос 2 – Иван Стоев”; Обучение на персонала Сдружение с нестопанска цел “Национална бизнес мрежа”; Автор и изпълнение музейна експозиция “Арка Л.Т.Д.” ООД.

Кметът на община Панагюрище г-н Никола Белишки ще отчете дейностите, с които Община Панагюрище надгради проекта още по време на неговата реализация и ще направи оценка на значението за развитието на община Панагюрище.

Последно променен на Сряда, 30 Юли 2014 15:06