Идентификация



Кметът на община Панагюрище поздрави Дриновци по случай патронния празник на училището Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

Кметът на община Панагюрище Никола Белишки поздрави бившите и настоящи преподаватели и ученици на Основно училище "Проф. Марин Дринов" по  случай  патронния им празник на организираното на 17 октомври в Театър Дом-паметник честване.

"За всички нас – жителите на община Панагюрище, е висока чест да бъдем наследници на един от бележитите ни възрожденци, първият български професор историк и основоположник на Българската академия на науките – проф. Марин Дринов! В ден като днешния е необходимо всеки българин да си спомни за изконните възрожденски добродетели - стремеж към духовно съвършенство, жажда за знания, искреност, нравственост, родолюбие. Тях ни завеща и проф. Марин Дринов. Наша е отговорността да ги пазим и предаваме на следващите поколения.

Уважаеми преподаватели,

скъпи ученици на Основно училище "Проф. Марин Дринов",

Приемете моите сърдечни поздрави по повод патронния Ви празник и искрените ми пожелания за здраве, творчески устрем и дръзновение!" - каза господин Белишки.

На 20 октомври тази година се навършват 175 години от рождението на Проф. Марин Дринов. Годишнината беше отбелязана от едноименното училище в Панагюрище със спектакъла "Да оцветим света", в който участие взеха ученици, преподаватели и приятели на училището.