Идентификация



Ръководството на община Панагюрище прие посланика на Виетнам Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

 

Кметът на община Панагюрище г-н Никола Белишки и неговите заместници г-жа Галина Матанова и г-н Георги Павлов днес приеха на работна среща извънредния и пълномощен посланик на Социалистическа република Виетнам в Република България Н. Пр. г-н Ле Дък Лиу, придружаван от старши полковник Чу Манх Куан – аташе по отбраната при посолството.

На срещата бяха обсъдени въпроси, свързани с възможността за бъдещо сътрудничество на различни нива.

Господин Белишки запозна гостите с историята на града и културното наследство на Панагюрския край. Той отбеляза, че Панагюрище е град с модерна инфраструктура, предприемаческа активност и икономически потенциал, а природните дадености и богатите традиции го правят желана туристическа дестинация. Кметът маркира важните проекти, които се изпълняват в града с европейски средства по оперативни програми и сподели опита от публично частното партньорство в общината, в резултат на което е вече факт уникалната зала трезор на експозицията “Панагюрско златно съкровище” в историческия музей в Панагюрище. В ход на реализация е друг голям обект – Многофункционална спортна зала, а предстои да се осъществи и изграждане на модерен медицински център за лъчетерапия.

Господин Ле Дък Луи изказа своята искрена благодарност за топлия прием и отделеното внимание от страна на ръководството на община Панагюрище. Той увери домакините, че посещението му в града ще е повод за едно бъдещо сътрудничество в областта на балнео и спа туризма, на промишлеността, на лозарството и винопроизводството. Посланикът на Социалистическа република Виетнам в България приветства кмета и екипа му за това, че работят успешно в посока развитието на града и общината като регион с много ниска безработица, развита индустрия и привлекателно място за инвестиции.

Последно променен на Вторник, 15 Октомври 2013 06:26