Идентификация



Фондация “Америка за България” подпомага финансово конкурса “Елена Николай” Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

 

Фондация “Америка за България” подпомага финансово Първия международен конкурс за млади оперни изпълнители “Елена Николай”, който ще се проведе в периода 28-30 октомври 2013 година в град Панагюрище. Безвъзмездното целево финансиране е в размер на 10 000 (десет хиляди) долара.

Част от проектите, които Фондация "Америка за България" подкрепя, са инициативи за популяризиране на богатата и значима история на България и инициативи за артистичното развитие и растежа на страната ни. В тази връзка Фондацията застава твърдо зад проекта “Международен конкурс за млади оперни изпълнители “Елена Николай” – 2013”.

Организатор на конкурса е Община Панагюрище. Осъществява се с любезното съдействие и финансова помощ на “Асарел-Медет” АД, МИКРО ВЮ ЕНДОСКОПИ ОПТИК” АД, “Оптикоелектрон груп” АД. Медийни партньори са БНТ, БНР, ClassicFM, BNEWS и PIA NEWS.

Мястото на провеждане на конкурса е Театър Дом-паметник, Панагюрище. Срокът за записване е до 20 октомври 2013 година. Право на участие имат млади оперни певци на възраст от 23 до 33 години. До този момент записаните кандидати са тринадесет. Сред тях има участници от Великобритания и Тунис.

 

 

Последно променен на Четвъртък, 10 Октомври 2013 07:18