Идентификация



На срещата с министър-председателя в Пазарджик Белишки депозира писмено искане Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

 


Кметът на община Панагюрище Никола Белишки депозира писмено искане до правителството на проведената тази седмица в Областна администрация Пазарджик среща с министър-председателя на Република България Пламен Орешарски.

Искането е свързано с решаване на дългогодишния проблем с водоснабдяването на населението на общината. В документа е представена хронологията на събитията от последните пет години и предприетите действия за поддържане и частична реконструкция на амортизирания и достигнал предела на своя експлоатационен период Маришки водопровод, от който основно се захранва общината. Описани са и мерките, които трябва незабавно да бъдат предприети съвместно от държавата и общината, за решаване на този жизненоважен проблем.

За решаване на неотложните проблеми, свързани с водоснабдяването на община Панагюрище, кметът Белишки е посочил като необходимо осигуряването на финансиране за възлагане на строително-монтажни работи на обща стойност 16 060 000 лева. Това включва: подмяна на тръбите на магистралния водопровод и реконструкция на прилежащите съоръжения с дължина 22 600 л.м.; подмяна на помпени агрегати; реконструкция и модернизация на резервоарите, сградите, електрическата и КИП и А система на помпените станции.