Идентификация



60 ГОДИНИ ДУХОВ ОРКЕСТЪР В ПАНАГЮРИЩЕ Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

 

По повод 60-та годишнина от създаването на Духов оркестър "Делччо Радивчев", кметът на община Панагюрище г-н Никола Белишки отправи поздрав до председателя на Народно читалище "Виделина - 1865" г-жа Спаска Тасева, до музикантите и до техния диригент г-н Андреа Манев:


П О З Д Р А В И Т Е Л Е Н   А Д Р Е С


УВАЖАЕМА ГОСПОЖО ТАСЕВА,

УВАЖАЕМИ МУЗИКАНТИ

ОТ ДУХОВ ОРКЕСТЪР “ДЕЛЧО РАДИВЧЕВ”


Ръководството на община Панагюрище най-сърдечно Ви поздравява с 60-годишнината от създаването на Духов оркестър „Делчо Радивчев“!

Наследил многогодишната музикална традиция на духовата музика в града ни - днес Вашият оркестър е състав с богата творческа биография - активна концертна дейност, многобройни изяви в страната и гостувания в чужбина. Но най-голямо удовлетворение носи неотлъчното Ви присъствие на всички празници и народни веселия в града и общината. Защото Вашата музика е най-достъпната, най-празничната и най-тържествената. Тя озарява делника и празника ни, прави го осъзнат и необходим.

Благодарни сме на тези, които поставиха началото, благодарни сме и на всички Вас, днешните музиканти, които утвърдиха оркестъра като един от най-добрите в страната.


Скъпи музиканти, маестро Манев,

Нека магията на музиката подхранва още дълги години любовта Ви към това изкуство, за да ни доставяте с таланта си радост и наслада от съпреживяното.

Пожелавам Ви здраве, лично щастие и още по-големи успехи и много творчески изяви.

Честит празник!



С уважение,

НИКОЛА БЕЛИШКИ

Кмет на Община Панагюрище


21 септември 2013 година