Връчиха наградите "Учител на годината" на община Панагюрище за 2023 година Печат Е-мейл
Написано от PR   


За поредна година, по случай празника на светите братя Кирил и Методий, се определят носителите на наградата „Учител на годината“ на община Панагюрище. Това са учители, работили всеотдайно и постигнати високи и трайни успехи в учебно-възпитателната и творческа работа с децата.

Официалната церемония за награждаване на тазгодишните носители се проведе в ритуалната зала на Общината като част от празничния прием на кмета на община Панагюрище г-н Никола Белишки с представители на образователните и културните институции. На събитието присъстваха и председателят на Общински съвет г-н Христо Калоянов и г-жа Галина Матанова, зам.-кмет „Хуманитарни дейности”.

Церемонията започна с българския всеучилищен химн „Кирил и Методий“ като признателност към делото на Светите равноапостоли Кирил и Методий.

Отличените с "Учител на годината" за 2023 са определени с решение на Общински съвет – Панагюрище № 588 от 18.05.2023 г. Те получават диплом и парична награда, в размер на 400 лева.

Наградите връчи г-н Никола Белишки – Кмет на община Панагюрище.

"УЧИТЕЛ НА ГОДИНАТА" на община Панагюрище за 2023 година са:

  • Предучилищно образование – г-жа Неделка Иванова Тютюнджиева - старши учител в ДГ „Райна Княгиня“, гр. Панагюрище


  • Начален етап на основна образователна степен – г-жа Величка Илиева Палашева – старши учител в ОУ „Проф. Марин Дринов“, гр. Панагюрище


  • Прогимназиален етап на основна образователна степен – г-жа Петя Цвяткова Караджова – старши учител в ОУ „Двайсти април“, гр. Панагюрище


  • Средно образование – г-жа Нина Димитрова Батева - старши учител в СУ „Нешо Бончев“, гр. Панагюрище

Музикалните изпълнения на трио „ИНТРО“ допринесоха за приятната празнична атмосфера.24 май е празник, какъвто нямат другите народи по света - празник на писмеността, просветата, културата. Празник на духовното извисяване, на стремежа към усъвършенстване чрез постижения в науката и културата.

 

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!