Идентификация



Празничен концерт „Довиждане лято, здравей училище“ се състоя в село Оборище Печат Е-мейл
Написано от Радиана Караджова   


На 2-ри септември от 18:30 часа в НЧ „Св.Св.Кирил и Методий-1912“, село Оборище се състоя концерт под наслов „Довиждане лято, здравей училище“. Концертът е част от лятната дейност на читалището по проект, който е финансиран  от  Община Панагюрище.

С истинска феерия от звуци, багри и детски усмивки  Оборище пожела на своите деца успешен старт на новата учебна година.

Водещи на събитието бяха: Габриела Брандийска, Мария Шанова, Гергана Струнджева и Евелина Брандийска.



Концертът бе открит от Елена Михова, възпитаничка на ОДК, град Панагюрище с ръководител Пепа Филина, която изпълни песента „Отива си лятото“.


Малките таланти: Станисла Лютова, Павлин Лютов, Гергана Грамчева , Стоян Шанов и Тодор Грамчев  представиха съвременен вариант на българската народна приказка „Ленивата мома“ и сценката „Настрадин Ходжа, Хитър Петър и Хитрият ханджия“.


Виртуозното изпълнение на Дари Ненова  Годжевъргова, възпитаничка на школа „Мюзик бокс“ с ръководител Петя Габрова, възхити зрителите.


Публиката се наслади и на прекрасното изпълнение на Деница Добринова Панчовска  възпитаничка на ОДК, град Панагюрище, с ръководител Пепа Филина, която изпълни песните: „Това е България“ и „Нашата песен“ .

Истински фурор сред гостите предизвикаха малките и големи танцьори от детски танцов състав „Звънче“ с ръководител г-жа Кристина Кузманова.

В магическото звучене на гайдата ни потопи Стоеслава Терзийска.

С още много песни, танци и забавни сценки бе изпълнен концертът.


За финал бъдещите първокласници излязоха на сцената, рецитираха стихове и смаяха всички с готовността си за първия учебен звънец. Второкласници също се присъединиха към тях, за да ги поздравят и да им кажат: „ … Да си в първи клас не е работа шега…!“.

Всички деца участвали в програмата, както и бъдещите първокласници получиха грамоти, много подаръци и безброй пожелания за успех и сполука.

Последно променен на Понеделник, 05 Септември 2022 14:36