Идентификация



Покана за включване в Часът на Земята 2021 Печат Е-мейл
Написано от Радиана Караджова   


От името на международната природозащитна организация WWF, бихме искали да ви поканим да се присъедините към 14-ото поредно издание на най-мащабната глобална инициатива Часът на Земята, което ще се проведе на 27 март 2021 г. събота, от 20:30 ч. до 21:30 ч.

Фокусът на международната кампания на WWF ще бъде върху опазване на биоразнообразието, което намалява с драстични темпове. Само за 50 години сме изгубили 68% от популациите на диви животни. Затова Часът на Земята в България ще обърне специално внимание на грижата за един емблематичен за нашите гори вид – кафявата мечка, чието оцеляване е изложено на сериозен риск през последните десет години.

В опит да противодейства на тази негативна тенденция, в края на 2020 г. WWF заяви желанието и амбицията да стартира дългосрочна научно-базирана програма за опазване на мечките и предотвратяване на потенциални конфликти с хората.

В България кампанията „Часът на Земята“ се провежда от 2009 г., като всяка изминала година нейните привърженици стават все повече. В знак на съпричастност за час притъмняваха фасадите на общините участници, на национални институции и паметници на културата като Народната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“, Софийският университет, Президентството, Парламентът, БНБ и много други.

Предвид епидемичната обстановка в страната, тази година ще отбележим празника с онлайн концерт с български изпълнители и с угасване на светлините у дома.

За повече подробности за кампанията посетете линка:

https://mechki.spasetedivatapriroda.bg/?utm_source=email&utm_medium=municipalities&utm_campaign=EH-2021&mc_cid=d55ac5668f&mc_eid=45cbfd2193

Последно променен на Вторник, 23 Март 2021 14:54