Идентификация



Изложба „С пулса на твореца” Печат Е-мейл
Написано от Administrator   

На 27-ми октомври, във фоайето на Исторически музей-Панагюрище се състоя официалното откриване на изложбата „С пулса на твореца”. С нея завършиха дните на петото издание на проекта „Изкуство с панагюрски дъх – творчество От общността За общността“.


alt

В експозицията, подредена в изложбената зала на музея са представени творбите на панагюрските творци-художници, участвали в общинския пленер, провел се от 9-ти до 11-ти октомври – д-р Николай Радулов, Нистор Хаинов, Лушка Кочева, Елка Дееничина, Пепа Машева, Светлина Илчева, Димитър Панчев, София Николаева и Анастасия Лулчева.


alt

Изложбата откри г-жа Галина Матанова – заместник-кмет „Хуманитарни дейности” на Община Панагюрище: „С респект към постиженията и желание за споделеност на творческия заряд и дар на панагюрските творци, на повишената им сетивност и изразителност към богатството на родния ни край. С благодарност към участниците, с благодарност към всички хора, които оценяват приноса на Творците към настоящето и бъдещето на Панагюрище.“

С аплодисментите си присъстващите на културното събитие благодариха на художниците за това, което те са сътворили по време на тридневния пленер.

Панагюрските художници споделиха своите впечатления, преживявания и емоции и благодариха на Община Панагюрище за отличната организация.

Петото издание на общинския пленер „С пулса на твореца” се проведе в град Панагюрище, в Исторически музей-Панагюрище. Художниците творяха на открито или закрито във всички музейни обекти – Исторически музей, къща-музей „Райна Княгиня“, Тутева и Лекова къщи. Целта на пленера бе да предостави възможност за творчески обмен между различните поколения художници.

Картините са експонирани в изложбената зала на Исторически музей-Панагюрище.



alt

Община Панагюрище финансира и издаде албум с картините от пленера.

alt

Последно променен на Четвъртък, 29 Октомври 2020 07:10