Активно участие на община Панагюрище в Европейската седмица на мобилността 2020 - пешеходен и велосипеден преход Печат Е-мейл
Написано от Радиана Караджова   

Тази година Европейската седмица на мобилността в община Панагюрище стартира на 16-ти септември с множество дейности във всички детски градини и училища, с изготвяне на изнесени информационни кътове за родителите с материали за кампанията, викторини,  забавни и образователни състезателни игри, представяне на мултимедийни презентации на тема „Избери как да се придвижиш“ в часовете на класа.

През 2020 година фокусът на кампанията е  върху темата „Чиста мобилност за всички“, като мотото е „Избери как да се придвижиш“. Своят избор показаха над 100 членове на Туристическо дружество „Бунай”- Панагюрище, техни приятели и съмишленици от различни възрасти. Те се включиха в организирания от дружеството и Община Панагюрище пешеходен и велосипеден преход в рамките на града, под надслов „Избери как да се придвижиш!“

 


Участниците бяха разделени на две групи – пешеходци и велосипедисти. Всички те направиха обиколка на града по предварително определен маршрут.


На площад „Цар Освободител“ участниците в прехода получаха печат върху предварително раздадени карти, за да докажат преминаването си по маршрута.

Първи обиколката завършиха велосипедистите, след тях пристигнаха и пешеходците.


Най-активните участници получиха награди: фланелки, шапки, химикалки и чаши.

Събитието е финансирано от Община Панагюрище.


Последно променен на Петък, 18 Септември 2020 09:19