ПАНАГЮРИЩЕ ИЗРАЗИ СВОЯТА ПРИЗНАТЕЛНОСТ КЪМ ЖИВОТА И ДЕЛОТО НА АПОСТОЛА НА СВОБОДАТА Печат Е-мейл
Написано от Радиана Караджова   На 18 юли се навършват 183 години от рождението на АПОСТОЛА НА  СВОБОДАТА - най-светлата личност в българската история! Превърнал се в икона за всички нас, заслужил безрезервната народна любов!

Днес от 10:00 часа, пред паметната плоча на Левски в двора на Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм, жителите на Панагюрище изразиха своята признателност към живота и делото на Васил Левски. На събитието присъстваха представители на Общинска администрация, учители и ученици, посещаващи летните занимания, организирани от ЦПЛР-Панагюрище. Прозвучаха стихове, посветени на Апостола, бяха поднесени цветя от името на Община Панагюрище, „Асарел Медет” АД, Професионална гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм и от децата от ЦПЛР-Панагюрище.


От 10:30 часа, в Лековата къща се проведе открит урок на тема „Дякон Левски в Панагюрище“. За живота и делото на Апостола на свободата разказа Владислав Влайков, уредник в Исторически музей-Панагюрище.Последно променен на Петък, 17 Юли 2020 14:22