Идентификация



64 автори от цяла България участваха в Националния конкурс за непубликувана детска поезия Стоян Дринов , Панагюрище 2020 Печат Е-мейл
Написано от Administrator   


На церемония, състояла се на 3 юли в Общинска библиотека „Стоян Дринов”, бяха наградени победителите в конкурса за непубликувана детска поезия „Стоян Дринов“, Панагюрище‘ 2020.

Първа награда: Диплом, плакет и парична награда бяха присъдени на Росица Бошняшка за стихотворенията „Гладен съм“ и „Шегобиец“.

Втора награда: Диплом, плакет и парична награда получи Пламен Маслев за стихотворенията „Азбука“ и „Концерт в зоопарка“.

Трета награда: Диплом, плакет и парична награда бяха присъдени на Мария Георгиева за стихотворенията „Дъжд“ и „Котаракът Гошо“.

Специална награда на Национално сдружение за развитие на детската литература „Дете и книга“: комплект книги, грамота и парична награда получи Христина Маджарова – Атанасова за стихотворенията „За мръсните ръце, разказано по детски“ и „Рибки“.

Творбите бяха оценявани от жури в състав: председател – Петър Атанасов – автор на осем книги със стихове, шест пиеси; сценарист на филмите „Малка промяна в звездите“, „Командировка за спомен“, „Оттатък ставаш невидим“, „Църква за вълци“; главен редактор на вестник „Комсомолска искра“; главен редактор на издателство „Христо Ботев“; директор на издателство „Български писател“; носител на множество награди за поезия и драматургия и на наградата „Пловдив“ – за цялостно творчество; членове – Тодор Каракашев – автор на седем книги за деца и две литературоведски книги; член на СБП и IBBY (Международен съвет за детската книга) – българска секция; председател на Дружеството на писатели в град Пазарджик; отговорен редактор на литературния вестник „Метафора“; носител на множество награди за поезия, есе и превод, в т.ч. от Международния конкурс за изкуства „La piezzeta” (Салерно, Италия), от Националния конкурс за непубликувана детска поезия „Стоян Дринов“ (2008 година), от Националния конкурс „Поезия и песен на Балкана“, Национална награда за детска литература „Петя Караколева“, награда на град Пазарджик за литература; Лидия Стоицева – дългогодишен библиотекар в Общинска библиотека „Стоян Дринов“; член на Литературен клуб „Виделина“; автор на стихове, публикувани във вестник „Български писател“; носител на наградата „За принос за културното развитие на община Панагюрище“ (2015 година).

В тазгодишното издание на Националния конкурс за непубликувана поезия за деца „Стоян Дринов”, Панагюрище‘ 2020 се включиха 64 автори от цяла България.

Последно променен на Вторник, 07 Юли 2020 09:07