Идентификация



Поклон, Апостоле! Панагюрище почете паметта на Васил Левски Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   


Днес се навършват 147 години от гибелта на Апостола на свободата - Васил Левски. Личност, превърнала се за нас в единица мярка за героизъм и саможертва, смелост и правдивост, за добродетелност и почтеност.

Заради пламенното си посвещение на народното дело и нравствената си чистота, днес Васил Левски се е превърнал в икона за поколения българи и в неоспорим национален герой.

В Панагюрище отбелязването започна със заупокойна панихида в памет на Йеродякон Игнатий – Васил Левски в църквата „Свето Въведение Богородично“, отслужена от отец Антон Стоянов, свещеник от Панагюрска духовна околия.


На службата в памет на Апостола присъстваха председателят на Общински съвет-Панагюрище Христо Калоянов, кметът на община Панагюрище Никола Белишки, заместник-кметът „Хуманитарни дейности” Галина Матанова, представители от Общинска администрация, ученици и учители от училищата в града, граждани.


Отбелязването на 147-та годишнина от гибелта на Васил Левски продължи в двора на Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм, където ученици от гимнязията, заедно с техния преподавател Александра Дюлгярова представиха кратък рецитал.


С минута мълчание, свеждане на глави и полагане на венци и цветя бе почетена паметта на Апостола.


С поклонение и полагане на цветя годишнината бе почетена и в населените места на община Панагюрище.