Идентификация



Община Панагюрище е в готовност за зимното поддържане на общинската пътната мрежа Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   


Община Панагюрище е в готовност за зимното поддържане на общинската пътната мрежа за оперативен сезон 2019/2020 година.

Почистването от сняг и лед, третиране против заледяване на пътните настилки и съоръжения и осигуряване проходимостта на общинската пътна мрежа ще се извършва от фирма „Транспортер-89“ – Панагюрище, а уличната мрежа в града ще се поддържа от ОП „Чистота“.

Към настоящия момент има подсигурени снегопочистващи машини и са сключени договори за снегопочистване на общината. Улиците в Панагюрище са групирани в маршрути, по които ще се извършва зимната поддръжка и снегопочистване от ОП „Чистота”, като приоритетно ще се почистват улиците към образователните и социалните институции, сградата на ПБЗН, центъра на града и улиците, на които живеят нуждаещите се от хемодиализа. Готовност за работа при усложнена зимна обстановка има и общинското дружество „В и К”.

Във всички кметства на общината е създадена необходимата организация и са сключени договори за поддържане на уличната мрежа в селата при зимни условия.

Община Панагюрище припомня, че физическите и юридическите лица са длъжни да почистват редовно прилежащите части към сградите, тротоарите, дворните места и други терени, които стопанисват.