Идентификация



Никола Белишки положи клетва за трети път като кмет на община Панагюрище Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   


За трети път, на 11 ноември, в Деня на Свети великомъченик Мина – покровител на семейството, новоизбраните общински съветници, кмет на община Панагюрище и кметове на кметства положиха клетва и подписаха клетвен лист в присъствието на областния управител Стефан Мирев, председателя на Общинската избирателна комисия и граждани на общината.

Официалната церемония се състоя от 11:00 часа в Сесийната зала на Общински съвет-Панагюрище и започна с молитва за здраве и благоденствие от Архиерейския наместник на Панагюрска духовна околия Негово Високоблагоговейнство свещеноиконом Атанас Манолов. От името на църквата и духовниците от Панагюрска духовна околия Негово Високоблагоговейнство свещеноиконом Атанас Манолов подари на кмета Белишки икона на Свети Мина.


С приветствени думи г-жа Галина Матанова – ВрИД кмет на община Панагюрище откри тържествената клетвена церемония.


„Развълнувана и изпълнена с вяра заставам пред Вас – Уважаеми общински съветници и кметове, за да Ви поздравя за полученото доверие и да Ви пожелая тържественото клетвено обещание, което след минути ще произнесете гласно пред съгражданите ни, Закона и Бог, да усили желанието да работите с воля, почтеност и нестихваща мотивация за благополучието на родния ни край.”

Г-жа Матанова даде думата на областния управител Стефан Мирев, който обяви заповедта и дневния ред на заседанието. „Днес Панагюрище и общината са пример за финансово стабилно и добро управление с множество реализирани проекти”, заяви Мирев и подари писалка на кметът Белишки.


След положената клетва г-жа Матанова връчи общинските символи на местната изпълнителна власт - кметската огърлица и ключ на града на г-н Никола Белишки, с пожелание за здраве и енергия, за да продължи да работи за просперитета на община Панагюрище: „Желая Ви да чувствате силна лична мотивация, окуражен от Вашия вот на подкрепа, който получихте от жителите на община Панагюрище. А опитът, който имате днес, да бъде Ваш полезен съветник. Защото мъдрите и горди жители на общината заслужават най-доброто управление! На добър час!”


В първото си публично обръщение за новият мандат кметът на общината Никола Белишки  благодари на всички за подкрепата и пожела на новоизбраните кметове на кметства и общински съветници успешен мандат, като заяви своята подкрепа към всяко начинание в полза на гражданите и общината: „Днес мога да Ви обещая три неща – Работа, работа, работа. Работа, с която тръгваме, за да чертаем настоящето и бъдещето на община Панагюрище. Но тази работа я получаваме вследствие на доверието на гражданите. А доверието е сладка тежест, която държи разума и сърцето, и дава енергия да продължим напред. Използвам случая да честитя на всички новоизбраните кметове на кметства и общински съветници и да Ви уверя, че и занапред ще имате моята подкрепа за всяко Ваше действие, което води до просперитет на общината и което е в услуга на жителите. Управлението на една община не е и не бива да бъде едностранно. Ще разчитам на идеи, инициативи и подкрепа от страна на всички. Ще разчитам и на онези сила, воля и дух, на онова велико единение, което винаги е водило Панагюрище напред. Нека Бог да благослови делата ни!”


За кметове на населените места в община Панагюрище клетва положиха: Димитър Арбалиев – кмет на село Баня, Георги Александров – кмет на село Бъта, Славчо Мавров – кмет на село Левски, Милко Ангелов – кмет на село Оборище, Иван Пандуров – кмет на село Поибрене, Стоянка Ставрева – кмет на село Попинци, Митко Кочев - кмет на село Елшица.


Новият Общински съвет проведе първото си заседание, свикано от областния управител Стефан Мирев. С тайно гласуване за председател на Общински съвет Панагюрище беше избран Христо Калоянов от ГЕРБ. Той получи подкрепата на 14 от общо 21 съветници.