Идентификация



Стартира турнирът по футбол за деца и юноши, организиран от Клуб на привържениците на ЦСКА-Панагюрище Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   


Община Панагюрище все повече се утвърждава като престижен спортен център за региона и страната чрез провеждането на многобройни международни турнири, състезания и първенства. Като едно от значимите спортни събития в последните години дава заявка турнирът по футбол за деца и юноши „За малките и голямата игра”, организиран от Клуб на привържениците на ЦСКА-Панагюрище и със съдействието и финансовата подкрепа на Община Панагюрище.

Турнирът се провежда за трети път, като всяка година броят на участващите нараства. Тази година в него ще се включат отборите на СУ „Нешо Бончев”, ОУ „20 април”, ОУ „Проф. Марин Дринов”, ПГИТМТ – гр. Панагюрище, ОУ „Отец Паисий”, с.Попинци, СУ „Св. св. Кирил и Методий”, гр.Стрелча и НУ „Паисий Хилендарски”, гр.Стрелча . Те ще бъдат разделени в следните възрастови групи: 3-4 клас; 5-6 клас; 7-8 клас.


За втора поредна година клубът кандидатства и получи одобрение за финансиране от конкурса за проекти за младежки дейности в община Панагюрище, тази година в размер на 2 986,48 лв.

Днес, 5 октомври, на помощното игрище на стадион „Орчо Войвода” се проведе първият състезателен ден от турнира. Събитието откри г-жа Галина Матанова – зам.-кмет „Хуманитарни дейности” на Община Панагюрище. Тя поздрави организаторите, а на участниците пожела успех и достойна игра.

Близо 200 млади таланти от общините Панагюрище и Стрелча мериха сили в полуфиналните срещи за определяне на финалистите. Жребият за срещите беше изтеглен по време на пресконференция, състояла се в сесийната зала на Община Панагюрище.


Днешните резултати от предварителните кръгове и полуфиналите определиха кои отбори ще се борят за челните места. При първа възрастова група (3-4 клас) за трето и четвърто място ще се борят СУ „Нешо Бончев” и ОУ „Отец Паисий”-Попинци, а за първо и второ място – ОУ „Проф. Марин Дринов” и НУ „Паисий Хилендарски”-Стрелча.

При втора възрастова група (5-6 клас) за трето и четвърто място ще се борят СУ „Нршо Бончев” и СУ „Св. Св. Кирил и Методий”-Стрелча, а за първо и второ място сили ще мерят ОУ „20 април” и ОУ „Проф. Марин Дринов”.

При трета възрастова група (7-8 клас) за трето и четвърто място ще се борят ОУ „Отец Паисий” – Попинци и ОУ „20 април”, а за първо и второ място един срещу друг ще излязат ОУ Проф. Марин Дринов” и СУ „Нешо Бончев”.

Турнирът продължава и утре, 6 октомври, когато от 10:00 часа ще се играят мачове за определяне на 4 и 3 място във всички възрастови групи. От 11:30 ще бъдат финалите, а 13:30 часа ще се състои награждаване на победителите и закриване на турнира.