Идентификация



Тържествен, вълнуващ и емоционален бе първият учебен ден в община Панагюрище Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   


Първи учебен ден – ден неповторим, усмихнат и вълнуващ! Ден, който се превръща в празник за всеки българин, скътал желанието  си за знание в сърцето и се понесъл нестихващия порив за наука.

В първия учебен ден образователните институции в община Панагюрище отвориха празнично врати, за да посрещнат малките и големи ученици, учителите и родителите, които с вълнение и благопожелание за добро начало изпращат своите деца и внуци.

Химнът на Република България и тържественото издигане на националния трибагреник поставиха началото на официалното откриване на новата 2019/2020 учебна година във всички училища на територията на община Панагюрище.


С „Добре дошли” бяха приветствани ученици, учители и родители от директорите на училищата. Много вълнуващ, изпълнен с усмивки, настроение и празнична атмосфера бе първия учебен ден за всички. Той бе особено важен и специален за 166 деца от община Панагюрище, които тази година за първи път прекрачиха прага на българското училището и класната стая – първокласниците. Тази есен обучението на малките първокласници ще бъде още по-интересно и успешно благодарение на монтираните в класните стаи мултимедийни проектори от много висок клас, дарени от Община Панагюрище. А чрез изградените в двора на училищата фитнес центрове, учениците ще могат да спортуват и да израстват силни, стройни и атлетични.


Училищата в град Панагюрище стартираха новата учебна година и с благоустроени от Община Панагюрище дворни пространства по проект „Ремонт, въвеждане на мерки за енергийна ефективност и достъпност на средата, доставка на ново оборудване и обзавеждане и благоустрояване на прилежащи площи към образователни институции“.

В резултат на изпълнението на дейностите, сградите на детските градини  и дворните пространства в училищата се обновиха, напълно се промени обликът на образователната инфраструктура в града, конкурентна на европейските стандарти и изисквания.

Създадени бяха пет нови визии на детски градини, като същевременно се запази тяхната уникалност. Осигурена е  модерна, здравословна, функционална образователна среда, с напълно ново оборудване и обзавеждане.


Дворните пространства в училищата се превърнаха в желано място за спорт и отдих, в резултат на реабилитирана настилка, ново спортно и парково оборудване.

Емоционално и тържествено бе открита новата учебна година в Основно училище „Двайсти април“ и Средно училище „Нешо Бончев“, където кметът на община Панагюрище г-н Никола Белишки и зам.-кмета г-жа Галина Матанова поздравиха учителите, учениците и родителите и заявиха за пореден своята подкрепа в полза на образованието и образователните институции в общината.


Вълнуващ и тържествен бе празникът и в ОУ „Проф. Марин Дринов“. Тържествено стартира новата учебна година и в Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм. Гости на тържествата бяха г-жа Гергана Врагова и г-жа Стоянка Добрева – главни експерти в отдел ОКМДС и г-жа Радка Костуркова – главен експерт „Култура и туризъм" в Община Панагюрище.