Идентификация



С грижа за по-добри социални услуги Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   


Поредна инвестиция за повишаване привлекателността на средата на Дневен център за деца и младежи с увреждания „Дъга“ и във връзка с увеличаване на реалните възможности за индивидуална подкрепа и социално включване в различни дейности за децата и младежите с увреждания, стартира Община Панагюрище.

С дейностите, които ще се извършат в западното крило на втория етаж, ще бъде обновен частично покривът, ще се поднови дограмата, ще бъде изградена и нова вътрешна водопроводна инсталация за топла и студена вода със съответните фитинги и изводи за душ кабина, бойлер, санитария. Предстои изграждане на нова канализационна инсталация и заустване, направа на нова дъждовна канализация, подмяна на подови настилки, мазилки, шпакловки, боядисване на стени, тавани и др.

Целта е създаване на ателиета за трудотерапия, в които чрез трудови дейности децата и младежите да развият умения за постигането на по-голяма независимост и да повишат възможностите си за интегриране в общността.

Благоустрояването на ДЦДМУ „Дъга” е поредната стъпка на Община Панагюрище към развиване на качеството на социалните услуги в полза на хората. В началото на месец юли се извърши благоустрояване и паркоустрояване на прилежащи зони към Дневен център за пълнолетни лица с увреждания „Св.Св. Козма и Дамян” и Дневен център за деца и младежи с увреждания „Дъга”. За комфорта и уюта на потребителите на двете социални услуги бе изградена паркова среда със зони за спорт и отдих. Децата и младежите от „Дъга” се радват на многофункционално спортно игрище, което влияе положително и  стимулира физическите и комуникативните им умения. Спортната площадка пък е оборудвана с комбинирани врати за футбол с баскетболен кош, предпазна ограда и мрежа, както и настилка от изкуствена трева.

По дължината на алеите са поставени пейки, с цел отдих от проведените занимания, както и беседка, в която да бъдат провеждани част от заниманията на децата и младежите на открито. Поставени са нови кошчета за смет, както и фонтанка (чешмичка) за пиене на вода. Декоративни дървета, храсти, живи плетове и сезонни цветя допринасят за комфорта и уединението на потребителите.