Идентификация



Доцент Ралица Мирчева откри изложба в Панагюрище навръх рождения си ден Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   


На 13 юни, в изложбената зала на Исторически музей-Панагюрище, своето изкуство представи доц. д-р Ралица Мирчева.  Навръх рождения си ден тя откри своята самостоятелна изложба „Живопис”, която е част от Юнски празници на изкуствата „Вдъхновение, настроение, красота“, организирани за осма година от Община Панагюрище.

Голото човешко тяло от векове е било основна тема в изобразителното изкуство, в тази изложба то също осезаемо присъства. Изложбата е синтез на творческите търсения на художничката през последните години. В нея са показани творбите, които най-добре я изразяват  и най-пълно разкриват творческите й възгледи”, откри изложбата доц. д-р Атанас Шопов – директор на Историческия музей.


В експозицията са включени творби, които изразяват един оригинален рисунък, който прави картините на доц. Мирчева запомнящи се от пръв поглед. „Това е и целта – да подчиня своята емоция и усет за обем, форма, цвят и пространство в един своебразен графичен и живописен стил”, сподели авторката пред гостите на събитието.


Ралица Мирчева е доцент по Рисуване и живопис в Нов български университет. Тя е запомнящ се автор с участия в редица престижни изложби и пленери в България и в чужбина.Работи в областта на рисунката и живописта, както и в съвременните направления на художествения текстил - текстилна триизмерна пластика, ръчно правена хартия и плъст. Присъства активно в творческия живот на съвременното българско изкуство, позната е като изявен живописец и автор в областта на текстила. Творби на Ралица Мирчева са притежание на частни колекции в Норвегия, Швеция, Холандия, Испания, Англия, Германия, Гърция, Турция, САЩ и България.