Идентификация



В Панагюрище беше официално открит мемориалът на проф. д-р Лъчезар Цоцорков Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   


На 7 юни пред многофункционалната спортна зала „Арена Асарел" се състоя официалната церемония за откриване на мемориала на проф.д-р Лъчезар Цоцорков. Стотици жители и гости на Панагюрище се събраха, за да уважат паметта и делото на неговата ярка личност, оставила светла диря в най-новата история на града.

Мемориалът беше открит от кмета на община Панагюрище Никола Белишки и от Димитър Цоцорков – председател на Надзорния съвет на „Асарел-Медет”АД и син на проф. д-р Лъчезар Цоцорков.


Градоначалникът поздрави присъстващите и заяви, че делото на Лъчезар Цоцорков е гордост за града и за България. „За проф. Цоцорков е трудно да се говори. Той бе човек, който остави от себе си във всеки един от нас. Той беше, той е и ще бъде пример за много поколения панагюрци и българи, затова как трябва да обичаме, как трябва да даваме, как да жертваме от своето, в името на общото”, сподели в словото си кметът Белишки.


Сред официалните гости на церемонията бяха авторът на паметника и председател на Парламентарната комисия по културата и медиите Вежди Рашидов, бившият външен министър Соломон Паси, народните представители Димитър Главчев и Десислава Тодорова, председателят на БМГК д-р Николай Вълканов, представители на на местната власт, на индустриалната общност, на академичните среди.




Последно променен на Петък, 07 Юни 2019 15:06