Два са одобрените проекти за финансиране на младежки дейности Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   


През март, за трета поредна година, Община Панагюрище стартира  конкурс за избор на младежки проекти. Обединения  от млади хора имаха възможност да участват в процедурата, като покажат активност и креативност в решаване на конкретни социални въпроси; повишаване на гражданската активност; насърчаване на доброволческата дейност; насърчаване на творческите умения и инициативи; насърчаване на здравословния начин на живот и други.

Организациите кандидатстваха по всеки един от изброените приоритети с един проект на стойност 3 000 лева.

След крайния срок, експертна комисия, назначена със Заповед на кмета на община Панагюрище, разгледа, оцени и класира проектните предложения от Конкурсна сесия 2019 за набиране на проекти за младежки дейности в община Панагюрище.

Комисията одобри за финансиране две от подадените три проектни предложения:

-         „На орището” на Сдружение с нестопанска цел „На орището”, село Попинци, в размер на 3 000 лв.

Проектът има за цел да интерпретира изследвани местни обичаи, посредством съвременните техники на танцовото, музикално и вокално изкуство, реализирайки информацията за тях в сценичен продукт под формата на авторско произведение. В проекта ще се включат професионалисти в сферата на музиката и танца, както и доброволци в лицето на младежите от Представителен фолклорен танцов състав „Тангра”. Младежите ще бъдат основен двигател за реализиране на основната идея, а именно създаване на авторски сценичен продукт. Участвайки в етапите по изграждането му, младежите ще имат възможност да се запознаят със спецификата на творческият процес. Реализираният готов продукт ще бъде включен в репертоара на танцовия колектив и ще бъде представян на редица местни и национални мероприятия и фестивали.

-         Проект Турнир по футбол за деца и юноши под мотото „За малките и голямата игра” на „Клуб на привържениците на ЦСКА-Панагюрище”, в размер на 2 986,48 лв.

Проектът се осъществява от „Клуб на привържениците на ЦСКА-Панагюрище” след решение на Управителния съвет от 2019 година. Включва деца, юноши и младежи в три възрастови групи. Целите на турнира са да популяризира масовия спорт сред децата и младежите в община Панагюрище, да популяризира футбола и да възпита спортсменски дух и феърплей чрез участие в състезания от такъв мащаб, както и да популяризира и докаже нуждата от социално сътрудничество между неправителствените организации и общината в областта на спорта.

През миналите две години клубът организира същия турнир, като общият брой на участвалите деца, юноши и младежи е 345.Последно променен на Вторник, 28 Май 2019 14:35