Идентификация



ПОЗДРАВ ОТ КМЕТА НА ОБЩИНА ПАНАГЮРИЩЕ ПО ПОВОД 24 МАЙ – ДЕН НА БЪЛГАРСКАТА ПРОСВЕТА И КУЛТУРА И НА СЛАВЯНСКАТА ПИСМЕНОСТ Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   


УВАЖАЕМИ ПРОСВЕТИТЕЛИ И ДУХОВНИЦИ,

ТВОРЦИ И ДЕЙЦИ НА КУЛТУРАТА, УЧИТЕЛИ И УЧЕНИЦИ,

УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА ОБЩИНА ПАНАГЮРИЩЕ,

 

В зенита на пролетта, когато надеждата е по-силна от всичко, българският език, българската писменост, българското  просвещение и българската култура имат своя празник – 24 май.

Тази дата е най-яркото свидетелство за жаждата на българина за просвета и наука, за народно самоопределение и култура, непреходен символ на националното ни достойнство, традиции, гордост и духовност.

На този свят ден всички българи се обединяваме около езика и писмеността, вярата в силата на духовността, защото „народността не пада там, гдето знаньето живей”! А то – знанието, пребъдва през вековете, благодарение на всички онези духовници и учители, дейци на културата, творци, които носят в себе си зрънцето светлина и нестихващия порив към съвършенство.

Нека да е честит празникът на Словото, на Духа, на Културата, които са в основата на съхранението на българската ни идентичност. Да бъде свято името и делото на солунските просветители Св. Св. Кирил и Методий и на техните последователи – Вие, скъпи наши просветители!

НА МНОГАЯ ЛЕТА!

НИКОЛА БЕЛИШКИ

КМЕТ НА ОБЩИНА ПАНАГЮРИЩЕ

 




Последно променен на Четвъртък, 23 Май 2019 21:09