Община Панагюрище кани на тържествен концерт и празнично шествие по повод 24 май Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   


24 май е символ на достойнство, традиция и духовност, а ежегодното тържествено отбелязване на празника в Панагюрище е почит и вдъхновение към минало, настояще и бъдеще.

И тази година, по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, на 22 май/сряда/,от 18:00 часа, в голямата зала на Театър Дом-паметник ще се състои Празничен концерт.

По традиция концертът ще   започне с церемония по връчване на ежегодните почетни отличия  на Община Панагюрище „Учител на година“, „Творец на Панагюрище“ и „За принос към бъдещето на Панагюрище“.

В концерта ще вземат участие възпитаници на ДГ „Райна Княгиня”, ДГ „Брезичка”, ДГ „Звънче”, ДГ „Пролет”, ДГ „Първи юни”, ПГИТМТ, СУ „Нешо Бончев”, ОУ „20 април”, ОУ „Проф. Марин Дринов”. Нели Ефтимова - възпитаничка на ЦПЛР – Панагюрище, с музикален ръководител Величка Маслева, Цветалина Шопова - възпитаничка на ЦПЛР-Панагюрище, с музикален ръководител Стефка Стефанова. Смесен хор при НЧ „Виделина-1865”, Стефан Рапонджиев – директор на Общинска библиотека „Стоян Дринов”, доц. Атанас Шопов – директор на Исторически музей-Панагюрище, ОУ "Отец Паисий" - село Попинци и Представителен фолклорен танцов състав „Тангра“, село Попинци при Сдружение с нестопанска цел „На орището“ с хореограф Мария Терзийска.

Водещи на събитието са учителите Богдана Шишкова и Мирослав Цветков.

На 23 май от 14:00 часа в ресторант-градина "Бонжур" празнична среща-обяд ще събере заедно учители-ветерани, културни дейци и ръководството на Община Панагюрище.

На 24 май от 10:00 часа, на площад „20 април” ще започне празничното шествие на образователните и културните институции. След това ще извием „Най-дългото Панагюрско хоро” с ФНТ „Средногорска жарава“.Последно променен на Сряда, 22 Май 2019 12:05