Идентификация



Средновековен фестивал съживява историята в Панагюрище Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   


Община Панагюрище, РК „Традиция”-Панагюрище и Исторически музей Панагюрище канят жителите и гостите на града на Средновековния фестивал „Живата история”.

Събитието ще се проведе на 29.04.2019 от 10:00 до 18:00 часа и на 30.04.2019 от 10:00 до 16:00 часа.

Фестивалът представя реконструкция на ежедневния бит, занаяти, изкуства и войнски умения от периода XII-XIV век – времето на династията Асеневци.

Интерактивни площадки и атракциони ще позволят на посетителите да се докоснат и пренесат в дадената епоха, да пробват мерника си в стрелба с лък и да участват в демонстрации на боравeне с различни оръжия – копие, меч, бич, лък.
Програмата на фестивала включва Керамичен център, средновековни игри, средновековни болярски и царски одежди, които ще бъдат предоставени на посетителите - премени се и запечатай спомена. На разположение ще бъдат доспехи, ризници, оборудване и сражение на българските войски от периода. Предвидени са и лекции за средновековното оръжие и демонстрации на средновековна фехтовка.

Участие във фестивала ще вземат реконструкторски клубове от България - НД „Традиция“ – гр. Велико Търново, гр. Шумен, гр. Панагюрище, свободни реанактори.

Военно-историческият фестивал „Живата история” е част от Общинската годишна програма на тържествата за отбелязване на 143 години от Априлската епопея.