Идентификация



С церемонии „Рязане на лента” приключва най-мащабният в сферата на образованието проект в град Панагюрище Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

alt

На 11 април /четвъртък/ в град Панагюрище ще се проведат официални церемонии „Рязане на лента” и заключителна пресконференция. Събитията са част от най-мащабния проект в сферата на образованието в град Панагюрище - „Ремонт, въвеждане на мерки за енергийна ефективност и достъпност на средата, доставка на ново оборудване и обзавеждане и благоустрояване на прилежащи площи към образователни институции“.

Планираните дейности бяха  насочени към обновяване и внедряване на енергоспестяващи мерки в ДГ „Първи юни”, ДГ „Райна Княгиня”, ДГ „Райна Княгиня” –филиал, ДГ „Пролет”, ДГ „Звънче” и благоустрояване на прилежащите площи на училищата.

В резултат на изпълнението на дейностите, сградите на детските градини  и дворните пространства в училищата се обновиха, напълно се промени обликът на образователната инфраструктура в града, конкурентна на европейските стандарти и изисквания.

Създадени бяха пет нови визии на детски градини, като същевременно се запази тяхната уникалност. Осигурена е  модерна, здравословна, функционална образователна среда, с напълно ново оборудване и обзавеждане.

Дворните пространства в училищата се превърнаха в желано място за спорт и отдих, в резултат на реабилитирана настилка, ново спортно и парково оборудване.


„Този документ е създаден в рамките на проект „Ремонт, въвеждане на мерки за енергийна ефективност и достъпност на средата, доставка на ново оборудване и обзавеждане и благоустрояване на прилежащи площи към образователни институции”, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от Община Панагюрище и при никакви обстоятелства не може да се счита, че този документ отразява официалното становище на Европейския  съюз и Управляващия орган на ОПРР 2014-2020г.”




Последно променен на Сряда, 10 Април 2019 17:53