ТАЛАНТЛИВИТЕ ДЕЦА НА ПАНАГЮРИЩЕ БЯХА ОТЛИЧЕНИ В „ЗВЕЗДЕН КЛАС‘ 2018“ Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   


На официална церемония „Звезден клас‘ 2018“, 256 деца и младежи от община Панагюрище, с изявени дарби в областта на образованието, науката, културата, спорта и изкуствата, получиха морално признание за високите си постижения през изминалата 2018 година.

В изпълнение на ежегодната програма на Община Панагюрище за определяне условията и реда за осъществяване на закрила на деца с изявени дарби, всички те получиха закрила и финансово стимулиране за развитието си. Средствата за този стимул са подсигурени от Общинския бюджет, „Асарел-Медет“ АД и „Оптикс“ АД. По силата на Дарителски договор между „Асарел-Медет” АД и Община Панагюрище от 2012 година, Дарителят  дублира  сумата, която Община Панагюрище определя за стимулиране на даровитите деца. От 2013 година „Оптикс” АД също подкрепя финансово проекта „Звезден клас“.

На официалната церемония по награждаване даровитите деца на община Панагюрище присъстваха кметът на община Панагюрище Никола Белишки, заместник-кметът „Хуманитарни дейности“ Галина Матанова, председателят на Общински съвет – Панагюрище Христо Калоянов, общински съветници, изпълнителният директор на „Оптикоелектрон груп“ АД инж. Иван Гарчев, прокуристът на „Асарел-Медет“ АД Галя Костова, директорът на дирекция „Ресурсно осигуряване“ на „Оптикс“ АД Даниел Даскалов, директори и представители на образователни и културни институции.

С презентация бяха представени постиженията на даровитите деца на община Панагюрище в сферите на изявите си и спечелените места и награди от конкурси, олимпиади и състезания през 2018 година.


Кметът на община Панагюрище Никола Белишки даде начало на официалната церемония по награждаване на даровитите деца „Звезден клас‘ 2018“ и връчи първите медали на отличените в областта на науката.

Благодаря на всички родители, учители, треньори и най-вече на децата на Панагюрище, затова, че ни даряват с тези звездни мигове, в които се гордеем с постигнатото от тях. Специална благодарност към г-жа Матанова, която е организатор на тази церемония, човек, който вдъхновява хората около нея, за да могат нещата да се случват по най-добрия начин, за може нашите деца да имат самочувствието, увереността, че могат, знаят и го постигат. Това, което се случва през последните седем години в общината в областта на образованието и науката, един от основните приоритети в града, показва вече своите видими резултати”, каза кметът Белишки и подчерта, че продължава инвестирането в образователната инфраструктура, дворните пространства на училищата и детските градини, нови технически средства за интерактивно обучение на първокласниците. На децата пожела да повярват в себе си, да следват мечтите си, защото „Без наука, няма сполука!”. Към  отличените в областта на науката, кметът Белишки се обърна с думите: „Скъпи деца, гордея се, че в общината ни има такива млади таланти, които знаят коя е вярната посока. Знаят, че с много труд, постоянство и подкрепа от учителите, родителите и всички нас, успехът е гарантиран. Пожелавам ви да бъдете успешни навсякъде, където сте, но никога не забравяйте от къде сте тръгнали, и се връщайте насам. Благодаря ви, че ви има!”


Прокуристът на „Асарел-Медет“ АД Галя Костова връчи наградите на децата с изявени дарби в областта на изкуствата.

„Творците носят в себе си онази Божия искра, която прави света по-красив, носи вдъхновение, понякога сълзи, но винаги е удовлетворяваща и възхищаваща. Вие сте гордост за нашата община, община, от която са излезли много прекрасни музиканти, художници, поети, артисти и спортисти. „Звезден клас” е инициатива, която „Асарел-Медет“ подкрепя от самото и създаване. Чудесно е, че общината и отговорният бизнес мислят години напред. Хубаво е, че се инвестират средства, но не това е най-важното. Най-важното е, че има отношение и уважение към тези деца, които влагат цялата си енергия и вдъхновение, в това да бъдат най-добри. Скъпи деца, тази вечер вие сте звезди, радвайте се на този миг, насладете се на аплодисментите и овациите, а утре бъдете просто себе си, умни, силни, истински, и където и да ви отведе вашия талант, на големите сцени, на препълнените стадиони, винаги си спомняйте за тази вечер, за тази малка сцена в родния ви град, за аплодисментите на вашите близки и приятели, за първите стъпки към успеха. Бъдете здрави и все така успешни!”, пожела г-жа Костова.


Отличените в направление танцово изкуство получиха наградите си от г-н Даниел Даскалов, директор дирекция „Ресурсно осигуряване“ на „Оптикс“ АД. „Пожелавам ви да ви гледаме все по-често както на родната панагюрска сцена, така и на много национални и международни форуми. Бъдете здрави! Мечтайте смело и следвайте мечтите си, тъй като така се постигат големите успехи. Благодаря ви, че ви има!”, каза г-н Даскалов.


Спортистите бяха наградени от инж. Иван Гарчев, изпълнителен директор на „Оптикоелектрон Груп”АД. „Пожелавам на спортистите в тази зала да бъдат бъдещите европейски, световни  и  олимпийски шампиони, защото Панагюрище има толкова богата история в спорта, толкова много талантливи спортисти”, каза инж. Гарчев и призова да не забравят от къде са тръгнали, да обичат родния край и Родината, и да останат в този град, който с всеки изминал ден става все по-добър. На добър час!”, пожела инж. Гарчев.

Всички деца и ученици получиха медали, а техните ръководители – плакети, с изобразени на тях логото на Община Панагюрище и символа на проект „Звезден клас“.

Музикален поздрав отправиха панагюрските таланти Виктория Манева, Надежда Ковачева и Лора Куруджиева.


Панагюрище вече има своя звезден клас за 2018 година.

Последно променен на Петък, 01 Февруари 2019 06:33