Идентификация



„Изкуство с панагюрски дъх – творчество От общността За общността“ Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   


С признателност към панагюрските творци и уважение към цялата панагюрска общност, за трета поредна година Община Панагюрище организира „Изкуство с панагюрски дъх – творчество От общността За общността“.

Жителите и гостите на Панагюрище ще имат възможността да се докоснат до творчеството на местни творци, художници, музиканти, панагюрски таланти.

Проектът „Изкуство с панагюрски дъх – творчество От общността За общността“ ще стартира на 21 ноември 2018 година с празнична програма на децата от ДГ „Брезичка“, посветена на Деня на християнското семейство и християнската младеж. Празничната програма ще бъде представена в църквата „Свето Въведение Богородично“ от 17:15 часа.

На 22 ноември 2018 година, от 17:30 часа в Общинска библиотека „Стоян Дринов“, председателят на Съюза на българските писатели Боян Ангелов ще представи книгата „Баба Тонка“ на Благовеста Касабова.

На 23 ноември 2018 година, в Народно читалище „Пробуда-1872“, село Баня от 18:00 часа, ще се състои официалното откриване на фотоизложбата „С кръст и меч“, посветена на живота и делото на Заклинателя на Оборищенци Поп Груйо Бански. Изложбата е финансирана от Община Панагюрище по проект „Панагюрище – духовност и творчество в едно“. От 18:00 часа в Народно читалище „Виделина-1865“, членове на Клуба за литература и изкуство „Виделина“ ще представят творчеството на поетесата Камелия Кондова.

На 26 ноември 2018 година, от 17:30 часа в камерната зала на Театър Дом-паметник, ще се състои концерт на Мъжки хор „Панагюрци“ при Туристическо дружество „Бунай“, Вокална група „Китка“ и приятели.

На 27 ноември 2018 година, в изложбеното фоайе на Театър Дом-паметник от 17:30 часа, ще бъде открита изложбата „С пулса на твореца“. В изложбата ще бъдат представени картините на местните творци и художници, участвали в Общинския пленер „С пулса на твореца“ през месец септември - Нистор Хаинов, Елка Дееничина, Пепа Машева, Лушка Кочева, Анастасия Лулчева, София Николаева, Евгения Любенова, Димитър Панчев и Христина Зайкова.

На 28 ноември 2018 година, от 15:00 часа в Центъра за подкрепа за личностно развитие – Панагюрище, ще бъдат наградени отличените в ученическия конкурс „С даровете на есента“. Проектът „Изкуство с панагюрски дъх – творчество От общността За общността“ ще завърши с концерт на Орлин Чолаков – Трубадура на седем езика. Концертът ще се състои в голямата зала на Театър Дом-паметник от 18:30 часа и в него ще вземат участие Александрина Чолакова – пиано, поетът Георги Драмбозов и поетесата Виктория Катранова.