Идентификация



ПОЗДРАВ ОТ КМЕТА НА ОБЩИНА ПАНАГЮРИЩЕ ПО ПОВОД 110-ТА ГОДИШНИНА ОТ ОБЯВЯВАНЕТО НА НЕЗАВИСИМОСТТА НА БЪЛГАРИЯ Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   


УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ И ГОСТИ НА ОБЩИНА ПАНАГЮРИЩЕ, 

22-ри септември – Денят на нашата Национална Независимост – национално значим и чисто български държавен акт, израз на здравината на българския национален дух и стремежа на един народ към независимост.

На тази дата, преди 110 години, в историческата църква „Свети четиридесет мъченици“ в старопрестолния Царевец, княз Фердинанд изрича съдбовните думи: „…Провъзгласявам съединената на 6-ти септември 1885 година България за независимо българско царство…“.

Акт, който показва възможното единение между всички власти – между Монарх, Правителство и Народ. Акт, завършил делото на безсмъртните апостоли и революционери, които въстанаха срещу петвековното османско робство в името на Свободата на Отечеството. Акт, завършил делото на онези истински пламенни родолюбци, които показаха, че България може да бъде единна.

Нека решително, с мъдрост и вяра в доброто бъдеще и просперитета на България да защитаваме достойнството на нашия народ, нация и държавност! В знак на признателност да сведем глави пред хилядите герои на България, дали ни Свобода и Независимост, за да градим уверено своето настояще и бъдеще!

Честита 110-та годишнина българска независимост!

Да живее Панагюрище! Бог да пази България!

 

НИКОЛА БЕЛИШКИ

КМЕТ НА ОБЩИНА ПАНАГЮРИЩЕ

Последно променен на Петък, 21 Септември 2018 19:51