ПОЗДРАВ ОТ КМЕТА НА ОБЩИНА ПАНАГЮРИЩЕ НИКОЛА БЕЛИШКИ ПО ПОВОД 24 МАЙ Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   


УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА ОБЩИНА ПАНАГЮРИЩЕ,

Всяка година на 24 май ние, българите, празнуваме своето извисяване на народ, вградил своята духовност в темелите на Европа. На древна държава, пазител на безценен дар – силата на словото и писмената. Денят на Светите братя не търси мястото ни в историята, а символизира нашия принос на сътворци на днешната цивилизация.

УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ, ТВОРЦИ И ДЕЙЦИ НА КУЛТУРАТА, ДУХОВНИЦИ И ПРОСВЕТИТЕЛИ,

Бих искал, най-напред да поздравя всички Вас – представителите на българската култура, наука, образование и изкуство. Да изкажа благодарност към тези, които са избрали словото, науката, баграта и музиката за свое поприще, за това, че в трудния делник продължавате все така възрожденски да водите нас българите в света на знанието и духовността. Затова, че продължавате да крепите българщината, да съхранявате родния език и култура, да възпитавате поколенията след нас. Затова, че неуморно и с любов продължавате да засявате семена на мъдрост и дух в браздите на времето.

СКЪПИ МЛАДИ ХОРА,

Знанието не е химера, а благодат и дар – то се наследява, предава от поколение на поколение, натрупва се и се съхранява от човек на човек, от страница на страница. То ни дава уникалния шанс да сме различни и „с книжовността, таз сила нова съдбата си да променим“. Дава ни самочувствие и мощ и е най-сигурната инвестиция, която времето не обезценява.

Помнете, че всичко – и велико, и обикновено – започва от ученическия чин, от Аз, Буки, Веди, от пространството на духа. Помнете, че училището е дом на душата и затова завинаги ще бъде ваш дом!

Знайте, че вие сте част от една от най-древните от съществуващите днес културни нации на Европа – но не просто живи отломки от древна култура, а и градивни частици от бъдещето на човечеството. Бъдете непокорни, но разумни, бъдете нестандартни, но отговорни! Съхранете своето древно наследство от мъдрост и дух! Използвайте неговата сила, за да сбъдвате мечтите си! И нека то да осветява вашия път „към светли бъднини“!

НА МНОГАЯ ЛЕТА!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!


НИКОЛА БЕЛИШКИ

КМЕТ НА ОБЩИНА ПАНАГЮРИЩЕ

Последно променен на Сряда, 23 Май 2018 22:10