Идентификация



Военно-историческата възстановка „Мъжество и саможертва “ пресъздаде събитията от паметната 1876-та Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   


По време на тържественото честване на 142-та годишнина от избухването на Априлското въстание днес в Панагюрище, регионални клубове от цяла България на Национално дружество „Традиция“ пресъздадоха разтърсващите събития, зверските кланета, обявяването на Априлското въстание в Панагюрище, героичните боеве и възторжените мигове на победата във Военно-историческата възстановка „Мъжество и саможертва – Панагюрище‘ 1876“.


Във възстановката на събитията от паметната 1876-та се включиха членове на клубовете „Традиция“ в Панагюрище, село Баня /община Панагюрище/, София, Стара Загора, Нова Загора, Добрич, Казанлък, Велико Търново, Трявна, Велинград, Шумен, Пловдив, Варна, Ловеч, село Мирково, Женско дружество „Райна Княгиня“, Център за подкрепа за личностно развитие-Панагюрище, Народно читалище „Виделина-1865”, ПФТС „Тангра“, село Попинци.


С поклонение и полагане на венци и цветя пред Вечния огън на Мемориален комплекс „Априлци“ бе почетена паметта на героите от Април 1876-та година.


Програмата за отбелязване на 142-та годишнина от Априлското въстание ще продължи в 20:30 часа на исторически площад „20-ти април“ с Национален митинг заря.

Последно променен на Вторник, 01 Май 2018 14:28