Идентификация




Стартира проект „Готови за училище 2017 - 2018“ Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   


За четвърта поредна година в Детска градина „Звънче“ в град Панагюрище стартира изпълнението на проект „Готови за училище“ за учебната 2017 – 2018 година.

Проектът се осъществява от Фондация „Тръст за социална алтернатива“ (ТСА) в партньорство с Фондация „Фонд за превенция с престъпността – ИГА“ и Община Панагюрище, и с подкрепата на Фондация „Америка за България“.

Целта на проекта е да осигури важна за формирането на държавни политики информация относно подходите за увеличаване обхвата и посещаемостта в детските градини в България, както и да насърчи цялостното включване в ранния образователен процес на деца от семейства в неравностойно положение.

За учебната 2017 – 2018 година по проекта ще се покриват таксите за посещение на детската градина на деца от уязвими общности на възраст от 5 до 6 години. Очакваният ефект от изпълнението на тази мярка е поддържане на високи нива на записване и посещаемост на децата.

В края на проекта ще бъде измерена училищната им готовност, за да бъдат установени ефектите от дългосрочното посещение на предучилищно образование.