Идентификация




ПАНАГЮРИЩЕ ПОСРЕЩА ЕЛИТА В ТЕНИС НА МАСА В ТРЕТОТО ИЗДАНИЕ НА SEAMASTER 2017 ITTF WORLD TOUR – BULGARIA OPEN Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   


С квалификационни срещи, вчера /15.08.2017 година/, стартира третото издание на Seamaster 2017 ITTF World Tour – Bulgaria Open.

Откритото първенство по тенис на маса се провежда в многофункционалната спортна зала „Арена Асарел“ в Панагюрище.

Квалификационните мачове при младежите до 21 годишна възраст продължават и днес. От квалификационните срещи ще бъдат излъчени по 16 състезатели при мъже и жени сингъл и по 8 двойки при мъже и жени двойки.

Награждаването на победителите при момчета и момичета до 21 години сингъл днес е с начален час 17:50 часа.


Впечатляващият награден фонд от 130 000 щ.д. привлече 189 участници -  състезатели от 29 страни от 4 континента, сред които и 27 българи.

Победителите при мъже и жени сингъл ще вземат по 16 000 щ.д., а при двойките – по 5 000 щ.д. Миналата година при мъжете титлата грабна Томас Конечни от Чехия, когото отново ще видим в България, а при жените шампион стана Юка Ишигаки. Титлата на двойки при мъжете и жените извоюваха съответно Алексей Ливенцов/Михаил Пайков и Мисаки Морозино/Мию Като.

Сред имената, които ще грабнат вниманието на феновете на тениса на маса тази година са четвъртият в световната ранглиста Дмитрий Овчаров; Сакура Мори – шампион при жените в Seamaster 2017 ITTF World Tour India Open; Аруна Куадри (Нигерия), четвъртфиналист от Летните олимпийски игри 2016 в Рио де Жанейро, отличен като Star Player of the Year за 2014 година от Международната федерация по тенис на маса (ITTF), Касуми Ишикава – шампион при жените в първото издание на турнира през 2015 година и 7-ма в световната ранглиста; детето чудо на тениса на маса Мима Ито, която взе участие и в първото издание на турнира, а в момента е вече под номер 11 в световната ранглиста. България ще бъде представена и от топ 3 на националната ни ранглиста при мъжете – Теодор Александров, Кирил Попов и Денислав Коджабашев, и най-успешната ни състезателка тази година, която оглавява и националната ранглиста при жените – Елица Замфирова.

Признание за мащаба и професионализма на състезанието са и заявките за участие на международни съдии, сред които има представители на Корея, Норвегия, Русия, Сирия, Йордания, Македония, като на място присъства и председателят на съдийския комитет към ITTF.

Откритото първенство на България е едно от дванадесетте събития, в което състезателите ще се борят, освен за титла и дял от наградния фонд, и за квалификация за място на Гранд финалите на ITTF World Tour.

Seamaster 2017 ITTF World Tour – Bulgaria Open се играе на 14 маси марка Double Fish Rollaway, а топките са DHS. В края на турнира ще бъдат връчени общо 6 титли: мъже и жени сингъл, за двойки мъже и жени и сингли за младежи и девойки до 21 години. В основната схема на турнира при мъже и жени сингъл влизат по 32 състезатели – 16 поставени в схемата и 16 преминали успешно през квалификациите на турнира (15 и 16 август). Всички мачове ще се играят до успешни 7 гейма във всички етапи на турнира. В турнира на двойки, мъже и жени, основната схема е от 16 двойки – 8 поставени в схемата и 8 от квалификациите. При младежите и девойките до 21 години схемата е от 32 състезатели – най-добрите 28 и 4 състезатели от страната домакин. Мачовете ще се играят до 5 успешни гейма.

Главен съдия на турнира отново е Мария Ципу, а управител на турнира – Вики Елефтериаде. Точките, които състезателите ще получат за световната ранглиста, са по 250 за победител и 125 при мъже и жени сингъл, и по 200 за победител и 100 за финалист при мъже и жени двойки.

Официалната церемония по откриването на турнира ще се състои на 17 август 2017 година (четвъртък) от 17:30 часа в зала „Арена Асарел“ в град Панагюрище.

Спортната надпревара ще приключи на 20 август, когато ще бъде и награждаването на победителите.

Генерален спонсор на откритото първенство на България – Seamaster 2017 ITTF World Tour – Bulgaria Open е „Асарел-Медет” АД. Тази година освен патрон на спортното събитие, Министерството на младежта и спорта подкрепя турнира и финансово с 30 000 лева целеви средства. Сред спонсорите и тази година са немската фирма „Liebherr” и китайската компания „Double Fish”. Организатор на турнира е Сдружение „Асарел България Оупън“.

Пълната програма на мачовете от турнира може да видите на http://www.asarelbulgariaopen.bg