Премиерен спектакъл на световноизвестния цирк „Балкански“ в Панагюрище на 8 юни Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   


Дирекцията на Българския академичен цирк „Балкански” и световноизвестната циркова династия Балкански представят за първи път в Панагюрище, от 8-ми до 11-ти юни, своята нова супер продукция „Европа под брезентовото небе”, която се посвещава на големите български циркови фамилии и в чест на 120 години от създаването на българското цирково изкуство.

Академичен цирк „Балкански” е построен на стадиона в Панагюрище и ще изнесе своите спектакли от четвъртък /08.06.2017 година/ до събота /10.06.2017 година/ – от 17:00 часа и от 20:00 часа, а в неделя /11.06.2017 година/ – от 11:00 часа и от 16:30 часа. Билети се продават на касата на цирка.


В спектакъла участват артисти от 8 държави – Италия, Франция, Германия, Русия, Украйна и България. Екстремният номер „Глобусът на смъртта” се изпълнява от шест мотоциклетиста от далечна Колумбия – Хел Райдърс.

В шоуто със свой дебютен номер участва и удостоената с Почетния знак на Министерството на културата „Златен век” 2016 и носителка на „Икар” за цирково изкуство 2017 – еквилибристката Кристина Костова. За веселото настроение на деца от всички възрасти се грижи най-добрия клоунски дует на Португалия – Мариани.

Носителите на „Сребърен клоун” от Световния цирков фестивал в Монте Карло, на „Икар” за цирково изкуство на Съюза на артистите в България и на „Златен век” – Звезда, на Министерството на културата Велизара и Николай Балкански ще изпълняват легендарният атракцион „Колелото на смъртта” през 2017 г. за последен игрален сезон.

Шапитото на фамилия Балкански е най-голямото пътуващо съоръжение на Балканския полуостров, един от най – красивите циркове в Европа като интериор и дизайн, пълноправен член на Европейската асоциация на цирковете ЕСА от 2013 година насам, а от 16.04.2016 година е единственият български цирк, удостоен със званието „академичен” от Българската академия на науките и изкуствата.