Идентификация



СТАРТИРА СВЕТОВНИЯТ ШАМПИОНАТ ПО ФОЙЕРВЕРКИ ЗА КУПАТА НА ГРАД ПАНАГЮРИЩЕ, БЪЛГАРИЯ‘2017 Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   


От днес, 26 май 2017 година, Панагюрище за пета поредна година става център на Световен шампионат по фойерверки за купата на град Панагюрище, България‘2017.

Стартиралият за първи път през 2013 година Световният шампионат по фойерверки се наложи като единствено и уникално за България и привлича все повече гости в Панагюрище.

Организатор и финансираща събитието е Община Панагюрище, съорганизатор - „Огнена хризантема“ ЕООД. Генерален спонсор е „Асарел-Медет” АД. Събитието се осъществява и с финансовата подкрепа на „Оптикс“ АД.


В първата вечер на Световния шампионат, площад „20-ти април“ бе огласен от песните на Михаела Маринова. Със своя глас, чаровна усмивка и позитивно излъчване, Михаела Маринова завладя многобройната публика.


Концертната програма продължи с клубните хитове на DJ Doncho - един от най-добрите български диджей и Александра Раева - един от най-стрaхотните вокали.


Малко след 21:30 часа започна и състезателната програма на Световния шампионат по фойерверки. Началото на пиро-шоуто бе дадено с впечатляващата подгряваща заря на панагюрската фирма „Огнена хризантема“ ЕООД, а в същинската част, миналогодишният шампион на първенството - отборът на Беларус представи свободно фойерверк шоу и невероятно състезателно пиро-музикално шоу.


Състезателните отбори се оценяват от жури в състав Никола Белишки - кмет на община Панагюрище, Галина Матанова - заместник-кмет „Хуманитарни дейности“, Георги Павлов - заместник-кмет „Стопански дейности“, инж. Иван Чолаков – директор „Производствено-технически дейности“ на „Асарел-Медет“ АД, Даниел Даскалов – директор „Ресурсно осигуряване“ на „Оптикс“ АД.


Задачата на журито в трите състезателни дни е да оценява отборите по предварително зададени критерии - оценка на музиката, разнообразие на тематичните картини (фантазия), структуриране на картините с фойерверки (драматургия), синхронизиране на картините с фойерверки и хореография на фойерверките (формиране). По отношение на оценката на музиката, членовете на журито трябва да отговорят на въпроса дали е подходяща тя за съответните фойерверки. В основата на разнообразието на тематичните картини стои въпросът дали те ясно се разграничават - като теми, например сребърна картина, златна картина, цветна картина. Структурирането на картините с фойерверки се изразява в това дали се различават в тях градации - пикове и спадове, а именно големина на цветята, брой на фойерверките в картината. Синхронизирането на картините с фойерверки пък кореспондира с това дали те са съгласувани с музиката - отговарят ли ефектите на тактовете на съпровождащата музика. Хореографията на фойерверките, т.е. тяхното формиране, се определя от доброто им съчетаване - подходяща ли е музиката и големината на картините. Оценяването е по точкова система.


След неповторимото изживяване от огън, феерия, цвят и красота в небето над Панагюрище, вечерта продължи с концерт на рапкор/метълкор група „SIMAI”, които градят успешна кариера във Великобритания и въпреки натоварения си график пристигнаха специално в Панагюрище за Световния шампионат по фойерверки.


Концертната програма във втория ден на Световния шампионат по фойерверки за купата на град Панагюрище, България‘2017 ще започне с хитовете на КРИСКО и българската рок група „ДИАНА ЕКСПРЕС“. Подгряваща заря на панагюрската фирма „Огнена хризантема“ ЕООД ще започне в 21:45 часа. След свободното фойерверк шоу /21:50 часа/ и състезателното пиро-музикално шоу /21:55 часа/ на отбора на Татарстан /Казан/, концертът ще продължи с изпълненията на рок група „SEVI”.

Последно променен на Петък, 26 Май 2017 21:59