Идентификация



В Панагюрище се провежда Военно-исторически фестивал „Живата история“ Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   


За първа година в градския парк в Панагюрище се провежда Военно-исторически фестивал „Живата история“.

Събитието е посветено на 141-та годишнина от избухването на Априлското въстание и 140-та годишнина от Руско-турската война.

Във фестивала „Живата история“ участват военно-исторически клубове от цялата страна: реконструктори от клубовете „Традиция“ в град Велики Преслав, град Панагюрище, град Велико Търново, град Шумен, град Силистра, град Добрич, село Баня /община Панагюрище/.

Реконструкторите представят следните дейности:

- Средновековна България – представяне на ежедневно, болярско и царско облекло; стрелба с лък; средновековно училище; сечене на монети и руни; средновековна кухня; уреди за изтезания; палач.


- Сарашка работилница – изработка на кожени изделия за реконструктори – цървули, силяси, чанти и други.

- Интерактивна площадка (щурмова пътека – полигон) – демонстрация на техники за ръкопашен бой, знамена, въоръжение, снаряжение и оборудване на български войн от епохата на Балканската война и Първата световна война.

- Интерактивна площадка (атракцион) – стрелбище за еърсофт оръжие от епохата на Втората световна война. Тренировъчен военен полигон за деца.


На площад „20-ти април“ е разположен и Музей на открито „Приказка за България“ – интерактивна площадка с показ и демонстрации на автентични оръжия.


Програмата на фестивала ще продължи до 18:00 часа.

Военно-историческият фестивал „Живата история“ е част от Общинската годишна програма на тържествата за отбелязване на 141 години Априлска епопея.


Последно променен на Събота, 29 Април 2017 12:27