Идентификация



Отбелязахме Деня на християнското семейство и християнската младеж с празнична програма на децата от Детска градина „Пролет“ Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   


В деня на празника Въведение Богородично, известен още като Ден на християнското семейство и християнската младеж – 21 ноември, възпитаниците на Детска градина „Пролет“ представиха богата литературно-музикална програма.


С много стихове, песни и танци, посветени на семейството, уютния дом, обичта и приятелството, децата показаха любовта си към своите родители и близки и зарадваха всички гости в препълнената камерна зала на Театър Дом-паметник.


Участниците в празничната програма, посветена на Деня на християнското семейство и християнската младеж получиха подаръци от Община Панагюрище - книги „Библия за деца“.


***

На 21 ноември Православната църква чества празника Въведение Богородично /Въведение на Божията Майка в храма/. Празникът е известен още като Ден на християнското семейство.

На този ден семейното ходене на църква символизира влизането на тригодишната Мария в храма и напомня на бащи и майки за духовните им задължения към децата. Водени от своите родители или учители в църквата и представени на бога, децата ще растат благочестиво в послушание към родителите си и чистота на нравите.