Идентификация




„Изкуство с панагюрски дъх“ – творчество От общността За общността Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   


„Изкуство с панагюрски дъх“ е поредният нов проект на Община Панагюрище, включен в културния календар за месец ноември.

Жителите и гостите на Панагюрище ще имат възможността да се докоснат до творчеството на местни творци, музиканти, художници, фотографи.

Новият проект „Изкуство с панагюрски дъх“ ще стартира на 11 ноември с откриване на изложба „Средногорска палитра“ в изложбената зала на Театър Дом-паметник от 18:00 часа. В изложбата ще бъдат представени картините на местните творци и художници, участвали в Общинския пленер „Средногорска палитра“ през месец септември -  д-р Николай Радулов, Петя Узунова, Нистор Хаинов, Пепа Машева, Марин Кушлов и Лушка Кочева и талантливите ученици Лъчезар Бобеков, Димитър Панчев, Анастасия Лулчева, София Николаева, Евгения Любенова, Христина Зайкова и Цветелина Стрелешка.

На 14 ноември от 18:00 часа в камерната зала на Театър Дом-паметник ще бъдат представени книгите, финансирани от Община Панагюрище по проект за стимулиране на местни творци „Панагюрище – духовност и творчество в едно“.

На 16 ноември от 17:30 часа в Исторически музей ще бъде открита фотоизложба „Празнично Панагюрище – през окото на обектива“ - уловени мигове и интересни моменти от празничните събития в община Панагюрище на местни фотографи – Мариана Стефанова, д-р Николай Радулов, Нина Дееничина, Диана Дееничина, Костадин Костадинов, Стоян Георгиев, Спаска Костуркова.

На 17 ноември от 19:00 часа в голямата зала на Театър Дом-паметник, за любителите на театралното изкуство, Драматичен театър „Стефан Киров“-Сливен ще представи романтичната комедия „Особености на руската любов“.

„Изкуство с панагюрски дъх“ ще завърши на 18 ноември с концерт „Толерантността-другото име на свободата“ на панагюрските рок групи „Модика“, „Faceoff” и „Елианс“ и със специалното участие на Пламен и Иво от риалити формата X Factor. Концертът е посветен и на Международния ден на толерантността.

В новия проект на Община Панагюрище „Изкуство с панагюрски дъх“ са включени и дни на оперното изкуство, посветени на оперното величие Елена Николай.

На 11 ноември 2016 година в 11:00 часа в голямата зала на Театър Дом-паметник ще бъде представена симфоничната приказка за деца и ученици „Петя и вълкът“ от Сергей Прокофиев. В 16:00 часа, в света на оперното изкуство по синтезиран, достъпен и атрактивен за младата аудитория начин ще ни пренесе спектакълът „Любовен еликсир“ – спектакъл за смелостта да признаваш чувствата си.

На 15 ноември в голямата зала на Театър Дом-паметник от 19:00 часа, публиката ще има възможността да се наслади на операта „Кармен“ от Жорж Бизе.

Последно променен на Понеделник, 31 Октомври 2016 18:36