Идентификация




Заместник-кметът Галина Матанова поздрави Дриновци за патронния празник и обяви поименната студентска стипендия Проф. Марин Дринов Печат Е-мейл
Написано от Administrator   



Тържественото отбелязване на 178-та годишнина от рождението на първия български професор историк и основоположник на Българската академия на науките – проф. Марин Дринов и патронният празник на Основно училище „Проф. Марин Дринов“ започна с тържествена програма и връчване на поименната студентска стипендия  в родната къща на бележития български възрожденец.

Заместник-кметът „Хуманитарни дейности“ на община Панагюрище г-жа Галина Матанова поздрави директора на ОУ „Проф. Марин Дринов“, учителите и учениците с  патронния празник на училището и им пожела нестихващо дръзновение.

„..Вярвам, че и напред със същото дръзновение училището ще продължава да утвърждава авторитета си на образователен център, който се интегрира във висококонкурентната среда на Европейския съюз и да изпълнява своята мисия“.

Г-жа Матанова обяви носителя на Поименната студентска стипендия “Проф. Марин Дринов“ за учебната 2016/2017 година Станислава Георгиева Петкова – студентка в трети курс на бакалавърска програма със специалност „Китайска филология /език и култура/ на Факултета за международен културен обмен в университета Фундан, Китай.

Стипендията бе връчена от г-жа Христина Станчева – представител на Изпълнителното ръководство на Асарел –Медет АД, на  майката на стипендиянтката г-жа Марийка Гарноева.

Гости на събитието бяха председателят на Общински съвет – Панагюрище г-н Христо Калоянов, учители, ученици, общественици.

В градския парк пред бюст-паметника и събралото се множество слово за  живота и делото на проф. Дринов  представи  г-жа Недялка Ралчева - библиотекар на ОУ „Марин Дринов“.

В знак на признателност към делото на именития панагюрец бяха поднесени венци и цветя.


Последно променен на Четвъртък, 20 Октомври 2016 13:09