Идентификация




Кметът Никола Белишки уважи професионалния и фирмен празник на „Асарел-Медет“ АД Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   


„Като кмет на община Панагюрище съм горд, че на територията на общината имаме такова предприятие като „Асарел-Медет“ АД. Предприятие, което е структуроопределящо за промишлеността. Предприятие, което дава много не само за развитието и просперитета на собствения си бизнес, но и за развитието на общината и целия регион. Доказателство за Вашите високи резултати са отличията, които дружеството получи от Българска минно-геоложка камара – за най-добри производствени резултати, за социално отговорна политика, за добра екологична дейност“, каза в приветствието си по повод професионалния и фирмен празник на „Асарел-Медет“ АД г-н Никола Белишки – кмет на община Панагюрище.

Белишки акцентира, че Община Панагюрище винаги е помагала с каквото може на „Асарел-Медет“ АД, но „Асарел-Медет“ АД с партньорството си винаги е доказвал, че Общината може да разчита на дружеството в най-трудните моменти като водната криза, големите снегове.

Кметът Белишки отбеляза, че в сферата на публично-частното партньорство почти никой в страната не може да се похвали с подобно такова. Той благодари за партньорството, резултатите от което са видими - вече е факт и модерния високотехнологичен медицински комплекс МБАЛ „Уни Хоспитал“.


По случай празника, кметът на община Панагюрище подари на изпълнителният директор на „Асарел-Медет“ АД инж. Делчо Николов паметен знак, изработен от Община Панагюрище по повод 140-та годишнина от избухването на Априлското въстание и пожела да бъде жив онзи възрожденски дух, който те кара, когато имаш, да дадеш от своето за общото благо.

Белишки пожела на всички мениджъри, служители и партньори на дружеството здраве, късмет, да бъдат благословени и закриляни от покровителят на миньорите Свети Иван Рилски и да не престават да работят за просперитета на предприятието и община Панагюрище.

Сред официалните гости на тържеството бяха и заместник-министърът на околната среда и водите Красимир Живков, съветникът на Министъра на земеделието и храните проф. Наньо Нанев, председателят на парламентарната комисия по икономическа политика и туризъм Петър Кънев, народните представители от 13-ти многомандатен Пазарджишки район д-р Дончо Баксанов и проф. Станислав Станилов, областният управител на област Пазарджик Гинче Караминова и заместник-областният управител Стефан Мирев, директорът на  дирекция „Природни ресурси и концесии“ към Министерството на енергетиката Станислав Станков, председателят на Общински съвет – Панагюрище Христо Калоянов и общински съветници, кметове на населени места на територията на община Панагюрище, кметове на общини от област Пазарджик и кметове на общини от Средногорието, представители на бизнеса, браншови и неправителствени организации.

След официалната част на тържеството започна и празничната програма с участието на Ансамбъл за народни песни и танци „Пазарджик”, популярната изпълнителка на народни песни Румяна Попова и танцьори от Представителен фолклорен танцов състав „Тангра” към Народно читалище „Искра” в село Попинци, дуетът Богдана Карадочева и Стефан Димитров, певицата Лора Караджова, актьорите Петко Петков – Шайбата и Васил Драганов, Духовият оркестър „Делчо Радивчев” към Народно читалище „Виделина 1865” – Панагюрище, Мажоретен състав „Елинор” към Обединен детски комплекс – Панагюрище. Акцент в програмата е концертът на супер групата „Фондацията” на Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов и Венко Поромански.

Присъстващите могат да опитат курбана, приготвен лично от кулинарния виртуоз Ути Бъчваров, а за най-малките са предвидени забавления и атракции.


Последно променен на Събота, 27 Август 2016 12:58