Идентификация



Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   


Днес /25 август 2016 година/ в зала „Арена Асарел“ в Панагюрище официално бе даден старта на второто издание на престижния Международен турнир по тенис на маса 2016 ITTF  World Tour ASAREL Bulgaria Open.


В обръщението си кметът на община Панагюрище и председател на организационния комитет на турнира г-н Никола Белишки отбеляза, че Панагюрище е община с традиции в спорта и не са малко имената на изявените спортисти, които с постиженията и отличията си са прославили България в престижни европейски и световни състезания и турнири. За Община Панагюрище е висока чест да бъде домакин на второто издание на Международния турнир по тенис на маса 2016 ITTF  World Tour ASAREL Bulgaria Open, защото следвайки общинската политика за развитие и насърчаване на спорта това е една от най-добрите алтернативи за младото поколение. Този турнир поставя Панагюрище на Световната карта за турнири по тенис на маса. Господин Белишки пожела на всички участници здраве, незабравими емоции, хъс и воля за победа, успех и добро представяне на турнира.


Сред официалните гости на церемонията бяха още г-н Христо Калоянов – председател на Общински съвет – Панагюрище, г-н Гу Хонсин – съветник по културните въпроси към Посолството на Китайска Народна Република, г-н Делчо Николов – изпълнителен директор на „Асарел-Медет“ АД, г-н Александър Чобанов – директор „Човешки ресурси“ на „Асарел-Медет“ АД, г-н Гай Хуей Чанг – вътрешнотърговски мениджър на Double Fish (официален доставчик на масите и мрежите за турнира), г-н Иван Александров – председател на Сдружение Asarel Bulgaria Open, г-н Красимир Симеонов – официален представител на Double Fish за България, г-н Милен Марков – представител на Пенсионно осигурителна компания „Съгласие“, г-н Стефан Китов – председател на Българска федерация по тенис на маса, г-жа Вики Елефтериаде - управител на турнира, г-жа Мария Ципу – главен съдия, г-н Цветозар Христов - директор на турнира и г-н Иван Нетов – председател на Асоциацията на спортните клубове в Панагюрище.


Приветствие към присъстващите на официалната церемония и участниците в турнира отправи съветникът по културните въпроси към Посолството на Китайска Народна Република г-н Гу Хонсин.


„Второто издание на турнира, в което участват отново спортисти от световна величина, потвърждава факта, че Панагюрище е спортен център“, каза в приветствието си изпълнителният директор на „Асарел-Медет“ АД инж. Делчо Николов. Той пожела на участниците да отнесат със себе си положителната енергия от Панагюрище и България.


Председателят на Управителния съвет на ITTF World Tour 2016 ASAREL Bulgaria Open г-н Иван Александров постави началото на второто издание на Международния турнир по тенис на маса.


Последва символично първо разиграване на централната маса.

С 55 участници повече в сравнение с миналата година и двойно повече чуждестранни състезатели, стартира състезателната програма на Откритото първенство на Българи по тенис на маса 2016 ITTF World Tour ASAREL Bulgaria Open  на 24 август в Панагюрище.

Международното спортно събитие привлече 140 състезатели от 23 държави, от които 18 тенисисти са в Топ 100 на Световната ранглиста.

Спортната надпревара ще приключи на 28 август с финалните мачове за мъже и жени двойки и сингъл, а победителите ще си тръгнат с парична премия от $ 9 100 и 200 точки за класиране в Световната ранглиста.