Идентификация



ОБЩИНА ПАНАГЮРИЩЕ ЩЕ СЕ ВКЛЮЧИ В ЕВРОПЕЙСКАТА СЕДМИЦА НА МОБИЛНОСТТА Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   


Европейската седмица на мобилността се провежда ежегодно в периода 16 - 22 септември с цел насърчаване на европейските общини да въведат и подпомогнат устойчивия транспорт, като по този начин осигурят на своите граждани по-чиста околна среда и по-здравословен начин на живот.

Темата на Европейска седмица на мобилността за 2016-та година ще бъде „Интелигентно и устойчиво придвижване – инвестиция за Европа“ с акцент върху тясната връзка между транспорт и икономика. Чрез мотото „Интелигентно придвижване. Силна икономика“ тазгодишната тема носи посланието, че разумното планиране и употреба на транспорта ще спести пари на градовете и техните жители, като в същото време подкрепя местния икономически растеж.

Община Панагюрище изпрати мотивационни писма до образователни и социални институции, младежки и спортни организации, Обединен детски комплекс и Районно управление „Полиция“, бизнеса, неправителствените организации, за партньорство при разработването на програма с инициативи в седмицата на мобилността, която ще бъде публикувана на официалната интернет страница на общината.