Идентификация



ИЗПЛАЩАНЕТО НА СТИПЕНДИИ НА ДАРОВИТИТЕ ДЕЦА НА ОБЩИНА ПАНАГЮРИЩЕ СТАРТИРА ОТ ДНЕС Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   


Експертно-консултативна комисия, назначена със Заповед на кмета на община Панагюрище, оцени и класира подадените на първа сесия искания за осъществяване на закрила на деца и ученици с изявени дарби, съгласно Правилника за условията и реда за осъществяване на закрила на деца и ученици с изявени дарби в община Панагюрище.

От днес /25 юли 2016 година/ се изплащат стипендиите и еднократното финансово подпомагане на деца с изявени дарби от община Панагюрище, които са кандидатствали и са одобрени от комисията. Средствата се получават лично и/или с придружител родител/ръководител, с документ за самоличност /лична карта на детето или родител /ръководител/ в сградата на Обединен детски комплекс - Панагюрище, от 9:30 до 17:00 часа.

Еднократно финансово поощрение по чл.17, ал.1 и 2 от Правилника за условията и реда за осъществяване на закрила на деца и ученици с изявени дарби в община Панагюрище, за индивидуално и отборно класиране, ще получат 226 деца и ученици.

По чл.7 ал.1 т.3 от Правилника за условията и реда за осъществяване на закрила на деца и ученици с изявени дарби в община Панагюрище, Представителен фолклорен танцов състав „Тангра“ при Народно читалище „Искра-1872“, село Попинци ще бъде финансово подпомогнат за участие в Националните фолклорни празници „Приморска перла“ 2016. Те ще получат ½ от транспортните разходи.

По чл. 14 от Правилника, комисията е гласувала отпускането на две стипендии за постигнати високи резултати в науката и изкуството, в размер на 75 лева месечно, със срок на изплащане от 01.08.2016 до 31.07.2017 година.

Общата сума за финансово подпомагане на деца и ученици с изявени дарби в първата сесия на кандидатстване възлиза на 13 641,00 лева.

Последно променен на Понеделник, 25 Юли 2016 07:26