Идентификация



СТАРТИРА СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО ПО ФОЙЕРВЕРКИ ЗА КУПАТА НА ПАНАГЮРИЩЕ, БЪЛГАРИЯ‘2016 Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

От днес, 27 май 2016 година, Панагюрище за четвърта поредна година става център на Световното първенство по фойерверки за купата на Панагюрище, България‘2016.

Стартиралото за първи път през 2013 година Световно първенство по фойерверки се наложи като единствено и уникално за България и привлича все повече гости в Панагюрище.

В първата вечер на Световното първенство, площад „20-ти април“ бе огласен от любимите песни на българския изпълнител РАФИ. Със своя глас, чаровна усмивка и позитивно излъчване, РАФИ завладя многобройната публика.

След 21:30 часа Световното първенство по фойерверки за купата на Панагюрище, България‘2016 започна с подгряваща заря на панагюрската фирма „Огнена хризантема“ ЕООД, а веднага след това и същинскта състезателна част - миналогодишният шампион на първенството, отборът на Русия, представи своята състезателна програма - фойерверк шоу и пиро-музикално шоу.

Състезателните отбори се оценяват от жури в състав - кметът на община Панагюрище Никола Белишки, заместник-кметът Галина Матанова, изпълнителният директор на „Асарел-Медет“ АД (Генерален спонсор на първенството) инж. Делчо Николов, представителят на „Оптикс“ АД (също спонсор на първенството) Даниел Даскалов – директор „Ресурсно осигуряване“.

Задачата на журито в трите състезателни дни е да оценява отборите по предварително зададени критерии - оценка на музиката, разнообразие на тематичните картини (фантазия), структуриране на картините с фойерверки (драматургия), синхронизиране на картините с фойерверки и хореография на фойерверките (формиране). По отношение на оценката на музиката, членовете на журито трябва да отговорят на въпроса дали е подходяща тя за съответните фойерверки. В основата на разнообразието на тематичните картини стои въпросът дали те ясно се разграничават - като теми, например сребърна картина, златна картина, цветна картина. Структурирането на картините с фойерверки се изразява в това дали се различават в тях градации - пикове и спадове, а именно големина на цветята, брой на фойерверките в картината. Синхронизирането на картините с фойерверки пък кореспондира с това дали те са съгласувани с музиката - отговарят ли ефектите на тактовете на съпровождащата музика. Хореографията на фойерверките, т.е. тяхното формиране, се определя от доброто им съчетаване - подходяща ли е музиката и големината на картините? Оценяването е по точкова система - 10 точки се дават за задоволително представяне, 20 точки - за добро и 30 точки - за много добро представяне на отбора.

След невероятната феерия, която сътвори в небето над Панагюрище отбора на Русия, вечерта продължи с концерт на ДАНИ МИЛЕВ БЕНД и невероятната НЕДЕЛЯНА ХРИСТОВА.

Вторият ден на Световното първенството по фойерверки ще започне в 20:00 часа, с концерт на Поли Генова и момичетата от „La Ti Da”, и ще продължи със състезателната програма на отбора на Казахстан. След фойерверк-шоуто на отбора на Казахстан, програмата ще продължи с концерт на рок групата „STEREO RUSH”.