Идентификация



СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО ПО ФОЙЕРВЕРКИ ЗА КУПАТА НА ПАНАГЮРИЩЕ, БЪЛГАРИЯ‘ 2016 Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

Община Панагюрище за четвърта поредна година ще бъде домакин на Световното първенство по фойерверки за купата на Панагюрище, България‘2016, което ще се проведе в продължение на три дни – 27, 28 и 29 май.

Организатор и финансираща събитието е Община Панагюрище, съорганизатор - „Огнена хризантема“ ЕООД. Генерален спонсор на Световното първенство по фойерверки за купата на Панагюрище е „Асарел-Медет” АД. То се осъществява и с финансовата подкрепа на „Оптикс“ АД.

Официален представител на първенството е пиротехническата компания „ORION ART“ – Москва, Русия.

В четвъртото издание на първенството отборите, които ще творят цвят, феерия и красота в небето над Панагюрище, са победителят от 2015-та година - Русия, Казахстан и Беларус.

По регламент състезателните отбори ще представят 2-минутно свободно фойерверк шоу, което няма да се оценява. След това ще имат на разположение 3 до 7 минути, в които да представят свое собствено състезателно шоу. Условията за всички участници са еднакви. При изпълненията на състезателите от особено значение е таланта и умението да се представи изкуството на фойерверките. Подгряващата заря, която е извън състезателната програма, ще бъде изпълнена от панагюрската фирма „Огнена хризантема“ ЕООД.

Община Панагюрище организира богата концертна програма във всяка една от вечерите на Световното първенство.

Официалното откриване е на 27 май от 20:00 часа на площад „20-ти април” с концерт на победителя от първото издание на „X-FACTOR“ в България и в първия сезон на шоуто за имитация „Като две капки вода“ РАФИ. След състезателната програма на отбора на Русия, концертът ще продължи с изпълнения на ДАНИ МИЛЕВ БЕНД.


Дани Милев се изявява на всички сцени в различни варианти и изпълнителски формати: както като солов изпълнител, така и с групата си, съвместно с Марияна Попова, с Поли Генова, и най-вече начело на невероятния си  „Дани Милев бенд”, който е меломанска наслада за всяко събитие, празник, телевизионен формат. Водещ на първата вечер ще бъде РАФИ.

В концертната програма във втория ден на Световното първенство по фойерверки за купата на Панагюрище ще участва българската поп певица ПОЛИ ГЕНОВА, която прослави България и завърши на четвърто място на Евровизия‘2016 с песента „If love was a crime”. Популярната ПОЛИ ГЕНОВА и момичетата от La Ti Da” ще направят едно незабравимо шоу за жителите и гостите на града. След състезателната програма на отбора на Казахстан, концертът ще продължи с изпълненията на рок група "STEREO RUSH”.


Рок групата е популярна със своите авторски парчета в жанр хард-рок, поп–рок и арт–рок, които са излъчвани по MTV Rocks, Нова ТВ, БНТ, BOX TV, BG MUSIC CHANNEL. Водещ на втората вечер на Световното първенство по фойерверки за купата на Панагюрище‘2016 ще бъде ПОЛИ ГЕНОВА.

На 29 май 2016 година /неделя/, вечерта ще започне с концерт на популярната българска поп изпълнителка ТОНИ ДИМИТРОВА, а след състезателната програма на третия отбор – Беларус ще последва официалното награждаване на победителя, закриване на Световното първенство по фойерверки за купата на Панагюрище и концерт на българската рок група "GLOCK".


Утвърдените музиканти ще изпълнят за жителите и гостите на Панагюрище едни от най-известните рок парчета. Водещ на третата вечер на Световното първенство по фойерверки ще бъде Стефан Денис Павлов – китарист на група "GLOCK".

file icon pdf Световно първенство по фойерверки за купата на Панагюрище, България'2016

Последно променен на Четвъртък, 26 Май 2016 05:27