Идентификация



Заместник-кметът Галина Матанова поздрави музейните работници по повод Международния ден на музеите Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

С думи на благодарност заместник-кметът по хуманитарните дейности Галина Матанова поздрави музейните работници по повод Международния ден на музеите:

„Това е ден за признание за Вашия професионализъм и ентусиазъм в изучаването, съхраняването, опазването и популяризирането на културно-историческото наследство на община Панагюрище.

Отворените врати на музеите и подготвените от Вас множество събития са възможност обществото да стане съпричастно за пореден път с многовековното минало на нашия край. Многобройните посетители са най-голямото признание за Вашите усилия за популяризирането на богатата история на Панагюрище.

Желая Ви здраве, късмет и благополучие в личен и професионален план. Запазете силата на духа, волята и енергията си,  с които всеотдайно сте работили и работите за просперитета на община Панагюрище и нека постигнатото Ви носи радост и удовлетворение!“

 

***

Международният ден на музеите е определен през 1977 година от Международния съвет на музеите /ICOM/. Всяка година той е посветен на определена тема. За 2016 година той се провежда под мотото „Музеи и културни пейзажи“. Целта на международния ден на музеите е да покаже и да подчертае факта, че музеите са важно средство за културен обмен, обогатяване на културите и развитие на взаимно разбирателство, сътрудничество и мир между народите.