Идентификация



СЕДМИЦА НА БИБЛИОТЕКАТА В ПАНАГЮРИЩЕ Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

В дните от 16 до 20 май 2016 година, Общинска библиотека „Стоян Дринов“ организира различни събития в рамките на Националната седмица на библиотеката в България.

Седмицата на библиотеката в Панагюрище се провежда за шеста поредна година.

Първият ден /16 май 2016 година/ от Библиотечната седмица бе обявен за „Ден на забавленията“. За малките посетители на Общинска библиотека „Стоян Дринов“ бяха обособени работилнички, в които децата имаха възможността да рисуват рисунки на тема „Магията на книгата“. В края на деня, участниците в конкурсa за рисунка „Магията на книгата”, реализиран заедно с Обединен Детски Комплекс, бяха наградени, а рисунките подредени в изложба.

Във втория ден от Библиотечната седмица /17 май 2016 година/, учениците на ОУ „Проф. Марин Дринов“ и ОУ „20 април“ ще се срещнат с автора на детски книги Борислав Ганчев, известен с псевдонима Борко Бърборко.

Кръгла маса на тема „Библиотеката – културно-образователна институция и връзката и с обществения живот” ще се проведе на 18 май 2016 година, от 10:00 часа. В кръглата маса ще вземат участие секретарите и библиотекарите от читалищата в община Панагюрище, Обединен детски комплекс - Панагюрище, директора на Дневен център за възрастни хора с увреждания „Св. Св. Козма и Дамян“, доброволци и дългогодишни приятели на библиотеката. Те ще обсъдят бъдещи взаимни проекти.

На 19 май, от 17:30 часа, в Общинска библиотека „Стоян Дринов“ ще бъде представена книгата на Петя Александрова „България в потури, но с цилиндър“.

Последният ден от Библиотечната седмица /20 май 2016 година/, е обявен за Ден на отворените врати в библиотеката.